როგორ მოვამზადოთ "ლატე" ჰალვით - აღმოსავლური არომატის და კარამელის ნაზი კომბინაცია
მოამზადეთ ჯეზვე ყავისთვის, ქვაბი, ფრენჩ-პრესი ან კაპუჩინატორი.
ჩაყარეთ ფხვნილი ყავა ჯეზვეში და დაასხით ¾ ჭიქა წყალი. დადგით ჯეზვე საშუალო ცეცხლზე და დაელოდეთ, სანამ ზედაპირზე მოექცევა ღია ფერის ქაფი. მოხსენით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 30 წამი. კვლავ დადგით ჯეზვე ცეცხლზე და დაელოდეთ, სანამ ქაფი ისევ წამოვა. ოდნავ გააცივეთ ყავა 20 წამით და კვლავ მიიყვანეთ ქაფის წარმოქმნამდე, შემდეგ მოხსენით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 1 წუთი.
ჩაყარეთ 2 ჩ.კ. ხალვა ჯამში და კარგად დაჭყლიტეთ ჩანგლით, რათა მიიღოთ ერთგვაროვანი ფხვნილი.
გადაასხით მოხარშული ყავა ფინჯანში ისე, რომ ნალექი ჯეზვეში დარჩეს. ყავას დაამატეთ ჰალვა, გადაწურეთ საცერში და ფრთხილად მოურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ჩაასხით რძე ქვაბში, დადგით მაღალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ცხელ მდგომარეობამდე, მაგრამ არ ადუღოთ. მოხსენით ცეცხლიდან და გადაიტანეთ ფრენჩ-პრესში. ენერგიულად ატრიალეთ პისტონით, რომ მიიღოთ მყარი ქაფი ან გამოიყენეთ კაპუჩინატორი.
ჩაასხით ქაფად ათქვეფილი რძე ყავაში.
მოაყარეთ მზა ლატეს ყავისფერი შაქარი.
როგორ მოამზადოთ არომატული გოგრის ლატე სანელებლებით: შემოდგომის სასმელის მარტივი რეცეპტი