როგორ მოვამზადოთ მინი ლიმონის ტარტი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ მინი ლიმონის ტარტი

ლიმონის შიგთავსის მომზადება:

  • კვერცხი და შაქარი აურიეთ სანამ შაქარი არ გაიხსნება.
  • გააცხელეთ ლიმონის წვენი და ლიმონის ცედრა.
  • ჩაასხით კვერცხიან მასაში და თანაბრად აურიეთ.
  • ჩაასხით ქვაბში, გააცხელეთ 82°C-მდე, გაწურეთ, შემდეგ გააცხელეთ 50°C-მდე, დაუმატეთ კარაქი (დაჭრილი წვრილად) და ურიეთ სანამ კარაქი არ დაიშლება.
  • მომზადებული სოუსი შეინახეთ მაცივარში დალუქულად შემდგომი გამოყენებისთვის.

4-1730442478.jpg

5-1730442438.jpg

  1. წინასწარ დარბილებული კარაქი შეურიეთ გაცრილ ფხვნილ შაქარს და კარგად აურიეთ ერთგვაროვან მასამდე.
  2. კვერცხის სითხე დაამატეთ სამ ეტაპად, თითოეული დამატების შემდეგ აურიეთ ისე, რომ კვერცხის მასა მთლიანად შეერიოს ცომში.
  3. გაცრილი ნუშის ფქვილი დაამატეთ და აურიეთ, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება.
  4. წინასწარ გაცრილი ფქვილი დაამატეთ ორ ნაწილად, და ყოველ ჯერზე აურიეთ, სანამ მშრალი ფქვილი მთლიანად არ შეერევა.
  5. მზა ცომი გადაახვიეთ პოლიეთილენის საკვებ პარკში და დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით.
  6. მაცივარში დატოვებული ცომი გააბრტყელეთ 3 მმ სისქემდე, შემდეგ ამოჭერით ფორმები და ჩადეთ საცხობ ფორმებში.
  7. დანით მოაცილეთ ზედმეტი ცომი, ჩანგლით ქვედა ნაწილი დაუჩხვლიტეთ და გამოაცხვეთ 170°C ტემპერატურაზე 15 წუთი.
  8. ცომს კვერცხის ნარევი წაუსვით და გამოაცხვეთ დამატებით 5-7 წუთი.
  9. გამოიღეთ ღუმელიდან და გააცივეთ. შემდეგ დაასხით ლიმონის მუსი და მაცივარში შეინახეთ 3 საათით გამაგრებისთვის.

3-1730442454.jpg

2-1730442464.jpg