როგორ მოვამზადოთ მინი ლიმონის ტარტი
ლიმონის შიგთავსის მომზადება:
- კვერცხი და შაქარი აურიეთ სანამ შაქარი არ გაიხსნება.
- გააცხელეთ ლიმონის წვენი და ლიმონის ცედრა.
- ჩაასხით კვერცხიან მასაში და თანაბრად აურიეთ.
- ჩაასხით ქვაბში, გააცხელეთ 82°C-მდე, გაწურეთ, შემდეგ გააცხელეთ 50°C-მდე, დაუმატეთ კარაქი (დაჭრილი წვრილად) და ურიეთ სანამ კარაქი არ დაიშლება.
- მომზადებული სოუსი შეინახეთ მაცივარში დალუქულად შემდგომი გამოყენებისთვის.
- წინასწარ დარბილებული კარაქი შეურიეთ გაცრილ ფხვნილ შაქარს და კარგად აურიეთ ერთგვაროვან მასამდე.
- კვერცხის სითხე დაამატეთ სამ ეტაპად, თითოეული დამატების შემდეგ აურიეთ ისე, რომ კვერცხის მასა მთლიანად შეერიოს ცომში.
- გაცრილი ნუშის ფქვილი დაამატეთ და აურიეთ, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება.
- წინასწარ გაცრილი ფქვილი დაამატეთ ორ ნაწილად, და ყოველ ჯერზე აურიეთ, სანამ მშრალი ფქვილი მთლიანად არ შეერევა.
- მზა ცომი გადაახვიეთ პოლიეთილენის საკვებ პარკში და დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით.
- მაცივარში დატოვებული ცომი გააბრტყელეთ 3 მმ სისქემდე, შემდეგ ამოჭერით ფორმები და ჩადეთ საცხობ ფორმებში.
- დანით მოაცილეთ ზედმეტი ცომი, ჩანგლით ქვედა ნაწილი დაუჩხვლიტეთ და გამოაცხვეთ 170°C ტემპერატურაზე 15 წუთი.
- ცომს კვერცხის ნარევი წაუსვით და გამოაცხვეთ დამატებით 5-7 წუთი.
- გამოიღეთ ღუმელიდან და გააცივეთ. შემდეგ დაასხით ლიმონის მუსი და მაცივარში შეინახეთ 3 საათით გამაგრებისთვის.