როგორ მოვამზადოთ ხარჩო შებოლილი ნეკნებით
გარეცხეთ ნეკნები. გარეცხეთ ბრინჯი, სანამ წყალი არ გაიწმინდება. გარეცხეთ ბოსტნეული. ხახვს და ნიორს მოაშორეთ კანი. ოხრახუში გარეცხეთ.
დაჭერით ნეკნები პატარა ნაჭრებად. გააცხელეთ ტაფა მცენარეული ზეთით და შეწვით ნეკნები ორივე მხრიდან დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში.
ქვაბში ჩაასხით 2 ლიტრი წყალი. დადგით საშუალო ცეცხლზე. ტაფაში მოათავსეთ ნეკნები. მოხარშეთ წყლის ადუღების მომენტიდან დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
სანამ ხორცი ადუღდება, ხახვი დაჭერით. მოათავსეთ იმავე ტაფაში, რომელშიც ნეკნები იყო შემწვარი. მოშუშეთ სანამ რბილი გახდება.
დაამატეთ ტომატის პასტა. აურიეთ და გააჩერეთ 3-4 წუთის განმავლობაში.
პომიდორზე გააკეთეთ ჯვრის ფორმის ჭრილი დანით. დაასხით მდუღარე წყალი, შემდეგ გადაავლეთ ცივი წყალი და მოაცილეთ კანი.
პომიდვრის რბილობი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მოათავსეთ ტაფაში ხახვთან ერთად. დაამატეთ სანელებლები: ქინძი და ხმელი სუნელი. დაამატეთ აჯიკა. აურიეთ, შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
შემწვარი მასა გადაიტანეთ ტაფაზე ნეკნებთან. დაუმატეთ მარილი და მოურიეთ.
როდესაც წვნიანი კვლავ ადუღდება, დაამატეთ ბრინჯი. დაელოდეთ ხელახლა ადუღებას და მოხარშეთ 25 წუთის განმავლობაში.
დაჭერით მწვანილი. დაუმატეთ წვნიანს შაქართან ერთად. ნიორი გაატარეთ პრესში და ჩაამატეთ. აურიეთ. დაელოდეთ სანამ წვნიანი კვლავ ადუღდება, გამორთეთ ცეცხლი და გააჩერეთ თავდახურული 30 წუთის განმავლობაში.
ხარჩო მიირთვით პურთან ერთად.