8 პროდუქტი, რომელიც უნდა მიირთვათ ზამთარში, რომ გრიპისგან დაიცვათ თავი - rogor.ge

8 პროდუქტი, რომელიც უნდა მიირთვათ ზამთარში, რომ გრიპისგან დაიცვათ თავი

ნიორი

მას აქვს როგორც ანთების საწინააღმდეგო, ასევე იმუნომასტიმულირებელი თვისებები.

ნიორი "მუშაობს" იმუნური სისტემის გარკვეული ქიმიური ნივთიერებების გააქტიურებისთვის, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ვირუსებთან და ბაქტერიებთან ბრძოლაზე, და ასევე მიზნად ისახავს ანთებით უჯრედებს.

პენსილვანიის უნივერსიტეტის მკვლევრებმა დაადგინეს, რომ ნივრის დაფქვა ააქტიურებს მის ძირითად ბიოაქტიურ ნაერთს.

ჩილი წიწაკა

წითელი ჩილი წიწაკა მდიდარია აუცილებელი ვიტამინებით და ანტიოქსიდანტებით, განსაკუთრებით C ვიტამინით, რომელსაც აქვს ანტივირუსული თვისებები და შეუძლია ანტისხეულების გამომუშავების სტიმულირება, რაც დაგეხმარებათ ბაქტერიული ინფექციების წინააღმდეგ ბრძოლაში, როდესაც გრიპი გაქვთ.

„თქვენ უნდა მიირთვათ C ვიტამინით მდიდარი პროდუქტები დღეში ორჯერ. ცხარე საკვები შეიცავს კაფსაიცინს - ნაერთს, რომელიც ამცირებს ლორწოს სითხეს, რაც მას ვირუსებისა და ბაქტერიებისთვის ნაკლებად ხელსაყრელს ხდის“, - დასძინა დიეტოლოგმა.

ჯანჯაფილი

ფესვს აქვს ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თვისებები და შეიძლება განსაკუთრებით ეფექტური იყოს ყელის ტკივილის პრევენციისთვის ან შერბილებისთვის. ჯანჯაფილის ხსნარი ეფექტურია სამი პათოგენის წინააღმდეგ, რომლებიც ჩვეულებრივ იწვევენ ყელის ინფექციებს.

ჯანჯაფილი ასევე შეიცავს გინგეროლებს - ნაერთებს, რომლებიც მოქმედებენ როგორც ანთების საწინააღმდეგო საშუალებები.

მზესუმზირას თესლი

ისინი უნდა გქონდეთ წასახემსებლად, რადგან ისინი ძლიერი წყაროა E ვიტამინისა და რამდენიმე მინერალის, რომლებიც დაკავშირებულია იმუნიტეტთან.

E ვიტამინის ნაკლებობა დაკავშირებულია ლეიკოციტების აქტივობის შემცირებასთან, რომლებიც ჩვეულებრივ ხელს უშლიან ვირუსების გავრცელებას. მზესუმზირას თესლი ასევე შეიცავს მაგნიუმს, რომლის დეფიციტიც დაკავშირებულია იმუნური უჯრედების აქტივობის შემცირებასთან, ოქსიდაციური სტრესის გაძლიერებასთან და ანთების ზრდასთან.

დაკონსერვებული ორაგული ან სხვა თევზი

ბევრ ადამიანს უჭირს საკმარისი D ვიტამინის მიღება, განსაკუთრებით ცივ თვეებში.

D ვიტამინის დაბალი დონე დაახლოებით 40%-ით ზრდის რესპირატორული ინფექციების რისკს.

ორაგული ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა ამ საკვები ნივთიერების: ერთი ულუფა უზრუნველყოფს D ვიტამინის დღიური ნორმის ორ მესამედს.

მანუკას თაფლი

მანუკას თაფლი ერთ-ერთი იშვიათი ჯიშისაა უნიკალური თვისებებით, რომელსაც იღებენ ახალი ზელანდიის ჯუნგლების მანუკას ყვავილის ნექტრიდან.

მას აქვს ანტიბაქტერიული თვისებები და შეიცავს ბუნებრივ ნაერთს, რომელიც შეიძლება უფრო ეფექტური იყოს, ვიდრე წამლები.

ზღვის მარილი

ზღვის მარილით ყელის გამოვლებას დაავადების დროს შეიძლება ჰქონდეს ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. ეს ეხმარება ყელში ვირუსების, ბაქტერიების, ალერგენების და ლორწოს ჩამორეცხვაში.

ჩაი

ჰიდრატაცია ძალიან მნიშვნელოვანი ნაწილია იმუნური სისტემის მხარდაჭერისთვის. უმჯობესია უპირატესობა მიანიჭოთ ჩაის კურკუმით, რომელიც შეიცავს ანთების საწინააღმდეგო ნივთიერება კურკუმის.

მწვანე ჩაის კატეხინები ცვლის ვირუსის მემბრანის ფიზიკურ თვისებებს და ბლოკავენ ჰემაგლუტინის გრიპის ვირუსიდან. ამიტომ ვირუსი უჯრედებში აღარ შეიწოვება.