ხელნაკეთი კარამელი 10 წუთში: როგორია გორდონ რამსის გემრიელი რეცეპტი რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით
მძიმე ძირიან ტაფაში ჩაასხით შაქარი, დაამატეთ ოთხი სუფრის კოვზი წყალი და დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე.
მას შემდეგ, რაც შაქარი გაიხსნება, გაზარდეთ სითბო და მოხარშეთ ოთხიდან ხუთ წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი არ გახდება ღრმა ოქროსფერი. არომატი მოხალულ თხილს მოგაგონებთ. თუ სპეციალური თერმომეტრი გაქვთ, მან დაახლოებით 170C-ს უნდა მიაღწიოს. მნიშვნელოვანია, რომ არ გადააჭარბოთ ამ ტემპერატურას.
ტაფა გადმოდგით ცეცხლიდან და ფრთხილად შეურიეთ ნაღები და კარაქი. ორთქლისგან დამწვრობის თავიდან ასაცილებლად ღირს დამცავი ხელთათმანების გამოყენება. როცა კარამელი გაცივდება, ჩაასხით მჭიდრო ბოთლში.
ის შეიძლება გამკვრივდეს მაცივარში შენახვისას, მაგრამ ადვილად შეიძლება ხელახლა გათხევადდეს მიკროტალღურ ღუმელში ან ღუმელში გაცხელებით. ეს კარამელი შეიძლება ინახებოდეს ქილაში, მაცივარში ერთ კვირამდე.
კარამელის ჭურჭლის გასარეცხად მას წყალი დაუმატეთ და გააცხელეთ - ეს შაქრის დაშლას შეუწყობს ხელს.
როგორ მოამზადოთ "ამობრუნებული" ტორტი ბანანით და კარამელით მთელი ოჯახისთვის