როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ნამცხვარი სუფლეს კრემით, რომელიც პირში დნება! მარტივი და ძალიან გემრიელი!
ცომის მომზადება: ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
დაამატეთ კარაქი და აურიეთ, სანამ ნარევი მსხვილ ნამცეცებს დაემსგავსება.
დაამატეთ შაქარი და კვერცხის გულები, აურიეთ, სანამ ცომი გლუვი გახდება.
ცომი ჩადეთ 20 სმ დიამეტრის გამოსაცხობი ფორმის ძირში. გადადეთ გვერდზე.
ვაშლის ფენის მომზადება: გაფცქვენით და დაჭერით ვაშლი. აურიეთ შაქართან და ლიმონის წვენთან ერთად.
ვაშლის ნარევი თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე.
სუფლეს კრემის მომზადება: ცალკე ჯამში თქვიფეთ კვერცხის ცილები, სანამ მყარი ქაფი არ წარმოიქმნება.ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი, განაგრძეთ თქვეფა, სანამ მყარი მასა არ წარმოიქმნება.
ნელა შეურიეთ იოგურტი (ან არაჟანი) და სიმინდის სახამებელი, სანამ ნარევი გლუვი არ გახდება. სუფლეს ნარევი ვაშლებზე გადაიტანეთ და თანაბრად გაანაწილეთ.
გამოცხობა: გააცხელეთ ღუმელი 170°C-მდე (338°F). გამოაცხვეთ ნამცხვარი 40-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს და შეხებისას მტკიცე არ იქნება. დაელოდეთ, სანამ გაცივდება, და შემდეგ მიირთვით.
თქვენ არც კი გჭირდებათ ცომზე წვალება: ფხვიერი ვაშლის ღვეზელის რეცეპტი