როგორ მოვამზადოთ ფისტას ნამცხვარი ფქვილის გარეშე, შოკოლადის განაშით
ფისტას მომზადება: წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175°C-ze. მრგვალი ნამცხვრის ფორმას წაუსვით ზეთი და ძირში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ.
დააბლენდერეთ ფისტა სანამ წვრილად არ დაიფხვნება.
შიგთავსის მომზადება: დიდ თასში გააერთიანეთ დაფქული ფისტა და შაქრის ფხვნილი. დაუმატეთ კვერცხი, ვანილის ექსტრაქტი, გამაფხვიერებელი და მწიკვი მარილი. აურიეთ სანამ ყველაფერი კარგად არ გაერთიანდება და გლუვი არ გახდება.
გამოცხობა: ჩაასხით მასა გამზადებულ ფორმაში. გამოაცხვეთ დაახლოებით 25-30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცენტრში ჩასმული კბილის ჩხირი სუფთა არ გამოვა. აცადეთ ნამცხვარს გაციება 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე, რომ მთლიანად გაცივდეს
განაშის დამზადება: პატარა ქვაბში გააცხელეთ მძიმე ნაღები საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ დაიწყებს ადუღებას. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ შოკოლადის ჩიფსები და კარაქი. ურიეთ სანამ შოკოლადი არ გადნება და მასა არ გახდება გლუვი.
აწყობა: როგორც კი ნამცხვარი გაცივდება, ზემოდან მოასხით შოკოლადის განაში, დააცადეთ გვერდების ქვემოთ ჩამოსვლა. სანამ გაჭრით დააყოვნეთ.
როგორ უნდა მოამზადოთ დუბაის ცნობილი შოკოლადი, რომელმაც სოციალური ქსელი დაიპყრო