როგორ მოვამზადოთ ზარმაცი შოკოლადის ტორტი: მერი ბერი გთავაზობთ მარტივი დესერტის მომზადებას
გახურეთ ღუმელი 180°C-ზე, შემდეგ წაუსვით კარაქი და დააფინეთ საცხობი ფურცელი 450 გ ფორმებზე. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, შოკოლადის ნაჭრების გარდა, დიდ ჯამში. ათქვიფეთ მანამ, სანამ მასა მსუბუქი და ფაფუკი არ გახდება.
დაუმატეთ 125 გ შოკოლადის ნატეხები, შემდეგ გაანაწილეთ მიღებული მასა ფორმებში. გაასწორეთ ზედაპირი და აცხვეთ დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში. კექსი კარგად უნდა ამოვიდეს და ხელის შეხებით ელასტიკური იყოს.
გლაზურისთვის გაადნეთ მუქი შოკოლადი და კარაქი ცეცხლგამძლე ჯამში წყლის ორთქლზე. აცადეთ ცოტათი გაგრილდეს, შემდეგ დაუმატეთ დარჩენილი თეთრი შოკოლადის ნაჭრები. კექსის ზედაპირს გლაზური მოასხით.
სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მორთოთ დესერტი კენკრით, ხილით ან სხვა ტკბილი გარნირით.