პიკანტური, გემრიელი და სასარგებლო გარნირი: როგორ გამოვაცხოთ ღუმელში სტაფილო - rogor.ge

პიკანტური, გემრიელი და სასარგებლო გარნირი: როგორ გამოვაცხოთ ღუმელში სტაფილო

მოამზადეთ ინგრედიენტები: გაახურეთ ღუმელი 200 ˚C-ზე, სტაფილო გარეცხეთ და კანი გააცალეთ.

1-1727678563.jpg

2-1727678572.jpg

პატარა ქვაბში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე. როგორც კი ზეთი მოყავისფრო შეფერილობას მიიღებს (ამას 5-დან 15 წუთამდე დასჭირდება), გადმოდგით ცეცხლიდან. დაამატეთ ნივრის ფხვნილი, მარილი, პილპილი, ახალი ქონდარი და თაფლი.

3-1727678589.jpg

ფრთხილად შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, რათა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. საცხობ ფირფიტაზე მსუბუქად შეასხურეთ ზეითუნის ზეთი და დადეთ მასზე მომზადებული სტაფილო.

4-1727678601.jpg

გამზადებული მასა გადაანაწილეთ ფირფიტაზე მოთავსებულ სტაფილოზე.

შედგით სტაფილო ღუმელში და აცხვეთ 25-40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ 12-15 წუთით გააგრძელეთ ცხობა.

5-1727678000.jpg