პიკანტური, გემრიელი და სასარგებლო გარნირი: როგორ გამოვაცხოთ ღუმელში სტაფილო
მოამზადეთ ინგრედიენტები: გაახურეთ ღუმელი 200 ˚C-ზე, სტაფილო გარეცხეთ და კანი გააცალეთ.
პატარა ქვაბში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე. როგორც კი ზეთი მოყავისფრო შეფერილობას მიიღებს (ამას 5-დან 15 წუთამდე დასჭირდება), გადმოდგით ცეცხლიდან. დაამატეთ ნივრის ფხვნილი, მარილი, პილპილი, ახალი ქონდარი და თაფლი.
ფრთხილად შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, რათა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. საცხობ ფირფიტაზე მსუბუქად შეასხურეთ ზეითუნის ზეთი და დადეთ მასზე მომზადებული სტაფილო.
გამზადებული მასა გადაანაწილეთ ფირფიტაზე მოთავსებულ სტაფილოზე.
შედგით სტაფილო ღუმელში და აცხვეთ 25-40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ 12-15 წუთით გააგრძელეთ ცხობა.