ბიუჯეტური ვახშამი მთელი ოჯახისთვის: როგორ მოვამზადოთ ფარშირებული გოგრა
გააცხელეთ ღუმელი 200C-ზე. მოამზადეთ გოგრა - გაჭერით შუაზე სიგრძეზე. კოვზის გამოყენებით ამოიღეთ თესლი და ძაფები.
გოგრის მოჭრილი გვერდი მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე გადაჭრილი მხარით ზემოთ. მოასხით ზეითუნის ზეთი და შეაზავეთ. შემდეგ, გოგრა გადმოაბრუნეთ და 40 საათის განმავლობაში აცხვეთ.
პარალელურად, საშუალო ტაფაზე ზეითუნის ზეთი გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე და დაუმატეთ ახალი ისპანახი. მოშუშეთ დაახლოებით ხუთი წუთის განმავლობაში. თასში შეურიეთ ისპანახი, ყველი და ბეკონის ნახევარი.
გამოიღეთ გოგრა ღუმელიდან, კოვზით ამოიღეთ გული, გვერდების გარშემო დატოვეთ დაახლოებით 2 სმ საზღვარი. შეავსეთ გოგრის, ისპანახის, ბეკონისა და ყველის ნარევით. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი დაჭრილი მოხარშული ბეკონი (მეორე ნახევარი).
აცხვეთ ფარშირებული გოგრა დამატებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი არ გადნება და არ გახდება ოქროსფერი. ზემოდან მოაყარეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი.