მხოლოდ 3 ინგრედიენტი: როგორ მოამზადოთ ვაშლის ჯემი მარტივად
ამ ჯემისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ვაშლი, მაგრამ ორიგინალურ რეცეპტში გამოყენებულია ვაშლის ჯიში Fuji.
ვაშლებს გააცალეთ კანი, ამოიღეთ გული, შემდეგ გახეხეთ და უხვად მოაწურეთ ორი ლიმონის წვენი, რომ ვაშლი ჰაერთან ზემოქმედებისას არ გამუქდეს.
შემდეგ მოათავსეთ გახეხილი ვაშლი ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი და 4 სუფრის კოვზი წყალი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით ორნახევარი საათის განმავლობაში, ხშირად ურიეთ.
როდესაც სქელი, გლუვი ჯემი გექნებათ, გადაიტანეთ მინის ქილებში, გააციეთ და შემდეგ მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური. ის უნდა ინახებოდეს გრილ, მშრალ, ბნელ ადგილას დაახლოებით ერთი წლის განმავლობაში.