მაჭკატების ალტერნატივა: როგორ მოამზადოთ "მანნიკი" ხაჭოთი და ქიშმიშით - rogor.ge

მაჭკატების ალტერნატივა: როგორ მოამზადოთ "მანნიკი" ხაჭოთი და ქიშმიშით

დაიწყეთ მანნიკების მომზადება შიგთავსით. ამისათვის ქიშმიშს დაასხით ცხელი წყალი პატარა თასში. შემდეგ გადაწურეთ სითხე და ქიშმიში მოათავსეთ ხელსახოციზე, რომ ზედმეტი ტენიანობა მოშორდეს.

ხაჭო გადაიტანეთ ღრმა თასში, დაუმატეთ 1 ს.კ. ჩვეულებრივი შაქარი და ვანილის შაქარი. გააცალკევეთ კვერცხის გული ცილისგან, დაუმატეთ გული ხაჭოს.

ამის შემდეგ, საფუძვლიანად შეურიეთ ყველა შემავსებელი ინგრედიენტი. კვერცხის გული საჭიროა იმისთვის, რომ შიგთავსი უკეთ შეინარჩუნოს და არ დაიშალოს. ამის შემდეგ დაუმატეთ ქიშმიში და კვლავ აურიეთ შიგთავსი. ქიშმიშის ნაცვლად შეგიძლიათ დაამატოთ გარგრის ან ქლიავის ჩირი.

მანანის ცომის მოსამზადებლად, ჯერ უნდა მოხარშოთ მანის ფაფა. ქვაბში ჩაასხით ცივი რძე, დაუმატეთ 1 ს.კ. შაქარი და მარილი. რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე დაბალ ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ. ამის შემდეგ, თანდათან დაამატეთ მანი. ეს ხელს შეუწყობს კორძების თავიდან აცილებას და, შესაბამისად, თანაბრად მოხარშეთ ფაფა. ფაფა უნდა იყოს სქელი და ცხელი. ამიტომ, მანის ცომის მომზადებისას ქვაბს სახურავი უნდა დააფაროთ.

ღრმა თეფშში ჩაყარეთ ფქვილი, სუფრის კოვზით ამოიღეთ მანის ფაფა და გადაიტანეთ ფქვილში. მიღებული მასით გააკეთეთ ბრტყელი ბურთულები, შუაში მოათავსეთ 1 ს/კ. ხაჭოს შიგთავსი. სწრაფად მოკარით კიდეები, რომ დაიმალოს შიგთავსი. მიეცით ცომს მჭადების ფორმა.

მანნიკების შესაწვავად საჭიროა ტაფა კარგად გააცხელოთ საკმარისი რაოდენობით მცენარეული ზეთით. მოათავსეთ მანნიკები ცხელ ტაფაზე და შეწვით საშუალო ცეცხლზე თითოეულ მხარეს ოდნავ შეწითლებამდე.

რატომ ფუვდება ბლინები და შემდეგ ეცემა: საიდუმლო ერთ მარტივ მოქმედებაშია