რატომ უნდა დადგათ მაცივარში ჭიქა სოდით: შედეგი გაგაოცებთ
რატომ დგამენ მაცივარში სოდიან ჭიქას?
მაცივარში სოდა ხელს უწყობს უსიამოვნო სუნის აღმოფხვრას და ასევე ხელს უშლის საკვების ბუნებრივი არომატის დაკარგვას. ამისთვის ჭიქაში ჩაყარეთ სოდა (100-150 გ) და მოათავსეთ ქვედა თაროზე, მაცივრის უკანა კედელთან უფრო ახლოს. გამოცვალეთ სოდა თვეში ერთხელ ან საჭიროებისამებრ.
ზოგჯერ რეკომენდებულია მაცივარში სოდის ხსნარის დადებაც (2-3 ჩაის კოვზი სოდა გახსენით ჭიქა წყალში), მაგრამ ნაკლებად ეფექტური იქნება, რადგან მასში ნივთიერების კონცენტრაცია უფრო დაბალია.
მნიშვნელოვანია: თუ მაცივარში ცუდი სუნი გაჩნდება, ჯერ დარწმუნდით, რომ მასში გაფუჭებული საკვები არ არის - სოდა უძლურია მათ წინააღმდეგ.
რა შეგიძლიათ შედოთ მაცივარში, რომ სუნი გაქრეს, გარდა სოდისა:
ლიმონი - ნახევარი ციტრუსი მოათავსეთ მაცივარში, ის გააქრობს უსიამოვნო სუნს;
ვაშლის ძმარი - შეურიეთ წყალს 1:3 თანაფარდობით, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ გააგრილეთ და შედგით ხსნარი მაცივარში 4 საათით;
აქტივირებული ნახშირი - დაფხვენით და გაახვიეთ ნაჭერში, შემდეგ კი დატოვეთ თაროებზე ერთი კვირის განმავლობაში;
დაფქული ყავა - დაყარეთ ფურცელზე, შედგით მაცივარში და გააჩერეთ რამდენიმე საათი.
გახსოვდეთ, რომ ყავის არომატი სხვა პროდუქტებშიც შეიწოვება, ამიტომ ჯობია ცოტა ხნით შეფუთოთ.
როგორ მოვაშოროთ გაფუჭებული ხორცის უსიამოვნო სუნი მაცივრიდან სახლის პირობებში