როგორი საჭმელი არ უნდა შეინახოთ პლასტმასის კონტეინერებში
ცხელი საკვები – პლასტმასი, მაღალტემპერატურულ საკვებთან ურთიერთობისას დაუყოვნებლივ გამოყოფს საშიშ ტოქსიკურ ნივთიერებებს;
ფორთოხალი, ლიმონი, პომიდორი და სხვა მჟავე საკვები - კონტეინერის მასალა იჟანგება, რის შედეგადაც საკვები იძენს დამახასიათებელ გემოს და სუნს;
ცხარე სოუსები და ფერმენტირებული საკვები (მჟავე კომბოსტო, მწნილი და ა.შ.) - ანადგურებს პლასტმასს და ასევე იწვევს ტოქსიკური ნივთიერებების გამოყოფას;
კვერცხები და კვერცხის კერძები - თუ ისინი დიდხანს იდო ჭურჭელში, მაშინ არსებობს სალმონელოზის და E. coli-ს რისკი;
რძე და რძის პროდუქტები უფრო სწრაფად ფუჭდება, ვიდრე მაცივარში ყოველგვარი კონტეინერის გარეშე.
როგორ აღვადგინოთ ყავის გემო და არომატი? უბრალოდ ჩააგდეთ ეს პროდუქტი მის ქილაში - სასარგებლოა