როგორი საჭმელი არ უნდა შეინახოთ პლასტმასის კონტეინერებში - rogor.ge

როგორი საჭმელი არ უნდა შეინახოთ პლასტმასის კონტეინერებში

ცხელი საკვები – პლასტმასი, მაღალტემპერატურულ საკვებთან ურთიერთობისას დაუყოვნებლივ გამოყოფს საშიშ ტოქსიკურ ნივთიერებებს;

ფორთოხალი, ლიმონი, პომიდორი და სხვა მჟავე საკვები - კონტეინერის მასალა იჟანგება, რის შედეგადაც საკვები იძენს დამახასიათებელ გემოს და სუნს;

ცხარე სოუსები და ფერმენტირებული საკვები (მჟავე კომბოსტო, მწნილი და ა.შ.) - ანადგურებს პლასტმასს და ასევე იწვევს ტოქსიკური ნივთიერებების გამოყოფას;

კვერცხები და კვერცხის კერძები - თუ ისინი დიდხანს იდო ჭურჭელში, მაშინ არსებობს სალმონელოზის და E. coli-ს რისკი;

რძე და რძის პროდუქტები უფრო სწრაფად ფუჭდება, ვიდრე მაცივარში ყოველგვარი კონტეინერის გარეშე.

როგორ აღვადგინოთ ყავის გემო და არომატი? უბრალოდ ჩააგდეთ ეს პროდუქტი მის ქილაში - სასარგებლოა