როგორ მოვამზადოთ ქათმის ფრთები კლიარში: მარტივი და მადისაღმძვრელი ვახშმის რეცეპტი
გარეცხილი და ქაღალდის ხელსახოცით გამშრალებული ფრთები მოათავსეთ საცხობ პარკში. შიგნითვე დაამატეთ მარილი, პაპრიკა, გრანულირებული ნიორი, არაჟანი და აჯიკა. პარკი შეკრათ და ასრისეთ ისე, რომ ფრთები მთლიანად გაიჟღინთოს მარინადით. გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში დასამარინადებლად.
მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოაჭერით პარკს პირი და თითოეულ ფრთას წაუსვით აჯიკა და შედგით ღუმელში კიდევ 15–20 წუთის განმავლობაში. ეს ფრთები იდეალურად უხდება კარტოფილს. შეგიძლიათ საცხობი პარკის ნაცვლად გამოიყენოთ ალუმინის ფოლგა.