როგორ მოვამზადოთ მსხალი თაფლით, ლურჯი ყველითა და ნიგვზით
მოამზადეთ მსხალი: გააცხელეთ ღუმელი 190°C-ზე. მსხლის ნახევრებს წაუსვით ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
მსხლის გამოცხობა: გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ მსხალი არ გახდება რბილი.
ტოპინგების დამატება: გამოიღეთ მსხალი ღუმელიდან. თითოეულ მსხალს თანაბრად მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და დაქუცმაცებული ლურჯი ყველი. შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ კიდევ 5 წუთი, ან სანამ ყველი ოდნავ არ გადნება.
მიირთვით: მოასხით თაფლი მსხლის თბილ ნაჭრებზე. მოაყარეთ ახლად დაფქული შავი წიწაკა და მორთეთ ახალი ქონდრით, თუ იყენებთ. მიირთვით დაუყოვნებლივ, როგორც დესერტი ან ტკბილი საჭმელი.