როგორ მოვამზადოთ ლეგენდარული უნგრული ტორტი "ესტერჰაზი"
ბისკვიტისთვის: მარილი, შაქარი და კვერცხის ცილა ათქვიფეთ სქელი ქაფის წარმოქმნამდე - მერენგა (ბეზე). დაუმატეთ ნუშის ფქვილი. მოურიეთ სილიკონის სპატულით. მიღებული მასა მოათავსეთ საკონდიტრო ტომარაში და პერგამენტზე მოათავსეთ ნამცხვრის 4 ფენა 17-18 სმ დიამეტრით.
გამოაცხვეთ 160˚C-ზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. გამოიღეთ ღუმელიდან და დაუყოვნებლივ ამოიღეთ პერგამენტიდან.
კრემის მომზადება: კვერცხის გულები, სიმინდის სახამებელი, შაქარი, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი ათქვიფეთ. ეს მასა ჩაასხით ქვაბში ცხელ რძეში, დადგით გაზქურაზე და ადუღეთ სანამ არ გასქელდება, მუდმივად ურიეთ.
როგორც კი პირველი ბუშტები გამოჩნდება, კრემი მზად არის. გადმოდგით გაზქურიდან, დააფარეთ საკვები პარკი და დატოვეთ გასაცივებლად. მოხარშული შესქელებული რძე ათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურაზე კარაქთან ერთად, დაამატეთ გაციებული კრემი და ყველაფერი ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე.
ტორტის აწყობა: თითოეულ ფენას წაუსვით კრემი, ბოლო ფენას კი გარგარის ჯემი ან უბრალოდ გარგარის პიურე. გააჩერეთ გასაცივებლად რამდენიმე საათის განმავლობაში.
გაადნეთ შოკოლადი და ნაღები, მოურიეთ და დაასხით ტორტს ზემოდან. შავი შოკოლადი წაუსვით წრეებში სპირალურად, ცენტრიდან დაწყებული. შოკოლადის ზოლებზე პერპენდიკულარულად გაატარეთ კბილის ჩხირი. ნამცხვრის გვერდები ნუშის ფანტელით გააფორმეთ.