როგორ მოამზადოთ "ამობრუნებული" ტორტი ბანანით და კარამელით მთელი ოჯახისთვის
ჯერ კარამელი მოამზადეთ - პატარა ქვაბში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ 150 გ. შაქარი, თან განუწყვეტლივ ურიეთ. როცა თხევადი შაქარი ქარვისფერი გახდება, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და კარამელს დაუმატეთ 50 გ. კარაქი, კარგად აურიეთ.
ცომისთვის ოდნავ გააცხელეთ 100 გ. კარაქი, სანამ არ გახდება რბილი და გადაიტანეთ ცალკე ჯამში. დაუმატეთ 110 გ. შაქარი, მარილი და ათქვიფეთ მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. განაგრძეთ მომავალი ცომის თქვეფა, დაამატეთ თითო კვერცხი ნარევს, ათქვიფეთ ნარევი თითოეულის შემდეგ დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
კვერცხებს დაუმატეთ ვანილი და არაჟანი, აურიეთ და მოაყარეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, გაცრილი. აურიეთ.
ფორმის ფსკერზე დააფინეთ საცხობი პერგამენტი, გაფცქვენით და დაჭერით ბანანი 1,5-2 სმ სისქის ნაჭრებად. ტაფის ძირში მოათავსეთ ბანანი და ზემოდან მოასხით კარამელი. ამის შემდეგ დაადეთ ცომი, თანაბრად გაანაწილეთ სპატულით.
გააცხელეთ ღუმელი 170 გრადუსზე, ფორმას დააფარეთ ფოლგა და გამოაცხვეთ ტორტი 45-50 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ ამოიღეთ ფოლგა და გამოაცხვეთ კიდევ 25 წუთი. ტორტი გადააბრუნეთ თეფშზე, დაელოდეთ სანამ ოდნავ გაცივდება.
ესთეტიკური სიამოვნება ნამდვილი გურმანებისთვის: როგორ მოვამზადოთ კივის დესერტი