როგორ დავჭრათ ხახვი უცრემლოდ - ეს მეთოდი დაგეხმარებათ!
რატომ გვიცრემლიანებს ხახვი თვალებს
ხახვში შემავალი ფერმენტები და გოგირდი გამოყოფს აქროლად ნაერთებს სივრცეში და გვიცრემლიანებს თვალებს მისი დაჭრისას.
როგორ დავჭრათ ხახვი ცრემლების გარეშე
ხახვის დაჭრისას ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი აქსესუარი არის ძალიან ბასრი დანა. ოდნავ დაჟანგული ხელსაწყო ყველაზე ცუდად მოქმედებს. ბოსტნეულზე ძლიერი ზეწოლით გამოიყოფა გოგირდის შემცველი სითხე. ეს აღიზიანებს თვალებს, იწვევს მის გაწყლიანებას და ზოგჯერ ცხვირის გაღიზიანებასაც, რასაც მოსდევს ცემინება.
ხახვის დაჭრისას ტირილის თავიდან აცილების ყველაზე ეფექტური გზაა ბოსტნეულის დაჭრამდე დაახლოებით 10 წუთით საყინულეში დადება. ამის წყალობით, მისი სტრუქტურა დაიწყებს ცვლილებას და აქროლადი ნაერთები თვალებს აღარ გაააღიზიანებს. გარდა ამისა, დროებითი გაყინვის შემდეგ უფრო სწრაფად და ეფექტურად შეძლებთ ხახვის დაჭრას და მისი ნაწილები აღარ გაიყოფა.