როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი წითელი ბორშჩი კლასიკური რეცეპტით
ღორის ხორცი მოათავსეთ ცივ წყალში, მიიყვანეთ ადუღებამდე, გადაწურეთ პირველი წყალი, გარეცხეთ ტაფა და ხორცი. კვლავ დაამატეთ წყალი და მოხარშეთ კიდევ ერთი საათი.
გახეხილი სტაფილო და წვრილად დაჭრილი ხახვი მოათავსეთ ზეთით გახურებულ ტაფაზე. შეწვით ოქროსფერამდე. დაამატეთ გახეხილი ჭარხალი და შეწვით კიდევ ორი წუთი.
დაუმატეთ ტომატის პასტა, შაქარი და ცოტა წყალი, ყველაფერი აურიეთ და ადუღეთ 10 წუთი.
როცა ხორცი უკვე მოიხარშება, ამოიღეთ ბულიონიდან და დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი.
როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო ინგრედიენტების დამატებით
ხორცი დაჭერით ნაჭრებად და დააბრუნეთ ქვაბში. როცა ყველაფერი ადუღდება, მოაცალეთ ქაფი. დაუმატეთ შემწვარი ბოსტნეული და მოურიეთ.
დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი, დააფარეთ ქვაბს თავსახური და ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე კიდევ 20 წუთი. დაამატეთ კომბოსტო, მოხადეთ სახურავი და მოხარშეთ ბორში დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ ოხრახუში, მარილი, პილპილი და დაჭერით ნიორი. გამორთეთ ცეცხლი, დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 30 წუთი.
"შემწვარი" ბორშჩი 100-ჯერ უფრო გემრიელია, ვიდრე ჩვეულებრივი - როგორ მოვამზადოთ