როგორ მოვამზადოთ უკრაინული სამზარეულოს დიდი ხნის დავიწყებული კერძი
აიღეთ ქათმის ბარკალი, გარეცხეთ, ჩადეთ ქვაბში და დაუმატეთ 2 ლიტრი წყალი. დაამატეთ ცოტა მარილი და მოხარშეთ ჩვეულებრივი ბულიონი. შემდეგ ამოიღეთ ქათამი და ბულიონს დაუმატეთ სიმინდის მარცვლები და მჟავე კომბოსტო. დაუმატეთ გახეხილი და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი. მოხარშეთ წვნიანი საშუალო ცეცხლზე 40 წუთის განმავლობაში.
ღორის კისერი დაჭერით პატარა კუბიკებად, დაჭერით ხახვი და შევწვათ ოქროსფერამდე მცირე რაოდენობით ზეთში, შემდეგ კი დაამატეთ წვნიანში. მოხარშეთ კიდევ 20 წუთი, სანამ სიმინდის მარცვლები მთლიანად არ მოიხარშება და კომბოსტო არ დარბილდება.
მომზადებამდე 5 წუთით ადრე ჩააგდეთ ქვაბში დაფნის ფოთოლი და დაფქული შავი პილპილი. მწვანილი დაჭერით და ქვაბის ცეცხლიდან გადმოდგამდე დაუმატეთ წვნიანს.
გემრიელად მიირთვით!
როგორ მოამზადოთ გამჭვირვალე და გემრიელი თევზის წვნიანი - რჩევები შეფ-მზარეულისგან