როგორ მოვამზადოთ "დრაჩენა" - ტრადიციული უკრაინული საუზმე
ჯერ უნდა გამოყოთ ცილა გულებისგან. ცილა დაუყოვნებლივ შედგით საყინულეში, გულები კი ჩაასხით თასში. გულებს დაუმატეთ არაჟანი, ფქვილი, მარილი და სანელებლები გემოვნებით. კარგად ათქვიფეთ, თანდათან დაუმატეთ რძე.
გამოიღეთ გაციებული კვერცხის ცილა და ათქვიფეთ მიქსერით სანამ მყარი მწვერვალები არ ჩამოყალიბდება. შემდეგ ათქვეფილი ცილა ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის ძირითად ნარევს.
საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი. კვერცხის მასა ჩაასხით ფორმაში და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. შედეგად, დრაჩენა უნდა გახდეს ფუმფულა და ვარდისფერი!
გამოიღეთ ღუმელიდან. ზემოდან მოასხით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი საყვარელი ბოსტნეული.
სულ ეს არის, კვერცხის ჩაშუშული მზადაა. უმჯობესია მიირთვათ იგი მაშინვე, სანამ არ ჩავარდება. გემრიელად მიირთვით!