როგორ დაზოგოთ სივრცე სამზარეულოში და ადვილად გაწმინდოთ ჭურჭელი
იმისათვის, რომ თქვენი სივრცე უფრო ერგონომიული გახადოთ, გამოიყენეთ ეს ცხოვრებისეული ჰაკები:
- თუ სამზარეულოში გაქვთ თავისუფალი კედელი და არ არის საკმარისი ადგილი უჯრებსა და თაროებში, გააკეთეთ სპეციალური სადგამი და დაკიდეთ მასზე ხშირად გამოყენებადი ჭურჭელი;
- გამოიყენეთ შესაფერისი ზომის საჭრელი დაფა, რათა მოათავსოთ ნიჟარაზე საჭმლის მომზადებისას;
- დაკიდეთ დანის მაგნიტური დამჭერი კედელზე ან სამზარეულოს კარადის გვერდით ზედაპირზე, ეს მნიშვნელოვნად დაზოგავს ადგილს და დანები ყოველთვის ხელთ გექნებათ;
- სამზარეულოს კარადის შიგნიდან ჩამოკიდეთ პატარა პლასტმასის კალათები, რომლებშიც შეგიძლიათ შეინახოთ სხვადასხვა სამზარეულოს ნივთი: ქილების ხუფები, ნაგვის პარკები და ა.შ.
- გააკეთეთ თაროები ჭერის ქვეშ იშვიათად გამოყენებული სამზარეულოს ტექნიკისა და ჭურჭლის შესანახად. შეინახეთ ეს ნივთები ეტიკეტირებულ ყუთებში, რათა ადვილად იპოვოთ.
არსებობს რამდენიმე მარტივი გზა, რომელიც დიასახლისებს უადვილებს ჭურჭლის სუფთად შენახვას:
- იმისათვის, რომ არ გააფუჭოთ საჭრელი დაფა ქიმიკატებით და თავიდან აიცილოთ ბაქტერიების გამრავლება მის ზედაპირზე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლიმონი და მარილი. ლიმონი გაჭერით შუაზე, შეურიეთ მარილი და დაფაზე წაუსვით. დატოვეთ დაფა რამდენიმე წუთის განმავლობაში, გარეცხეთ ცივი წყლის ქვეშ. შემდეგ გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცით და დატოვეთ, სანამ ბოლომდე არ გაშრება;
- ჩვეულებრივი სუფრის მარილი ხელს უწყობს ნახშირბადის საბადოების გაწმენდას თუჯის ტაფებისგან. გამოიყენეთ იგი "აგრესიული" ქიმიური აბრაზიების ნაცვლად.
- ქვაბს ქერცლი შეიძლება მოაშოროთ, თუ ადუღებულ წყალს შეურევთ ლიმონმჟავას და მასში ჩაასხამთ;
- თუ უჟანგავი ფოლადის ჭურჭელს აბრაზიებით გაწმენდთ, დროთა განმავლობაში უარყოფითი ეფექტი ექნება. ამის ნაცვლად გამოიყენეთ ძმრისა და წყლის ნარევი, 1:1 თანაფარდობით.
როგორ მოაშოროთ წებოვანი ჭუჭყი სამზარეულოში: რა უნდა დაამატოთ წყალს