ერთი თეფშის წესი: როგორ გავაუმჯობესოთ მენიუ არდადეგების შემდეგ - rogor.ge

ერთი თეფშის წესი: როგორ გავაუმჯობესოთ მენიუ არდადეგების შემდეგ

დაუბრუნდით ყოველდღიურ ცხოვრებას

მოგეხსენებათ, ზედმეტი კილოგრამების მომატება უფრო ადვილია, ვიდრე მათი მოშორება. დიეტოლოგი გვაფრთხილებს: არ დაიწყოთ მკაცრი დიეტა დღესასწაულების შემდეგ. დიეტის მთავარი ნაკლი არის აუცილებელი საკვები ნივთიერებების, ვიტამინებისა და მინერალების ნაკლებობა. ჯერ თანდათან უნდა დაუბრუნდეთ ჩვეულ კვების რეჟიმს, შემდეგ კი შეგიძლიათ განტვირთვის დღე მოაწყოთ.

დიეტოლოგი გვირჩევს ულუფების შემცირებას და სუფრასთან უფრო ხშირად დაჯდომას. ის ოპტიმალურად თვლის დღეში ხუთ კვებას: საუზმე, ლანჩი, ვახშამი და მათ შორის რამდენიმე ხემსი. ეს მოიცავს ჩირს, თხილს, ხაჭოს და იოგურტს. ყოველდღიური მენიუ უნდა შეიცავს ნახშირწყლებს, ცილებს და ცხიმებს და არ დავივიწყოთ მიკროელემენტები, რომლებიც გვხვდება მწვანილში, ახალ ბოსტნეულსა და ხილში. საღამოს 7 საათის შემდეგ, თავიდან უნდა იქნას აცილებული მძიმე კვება.

მნიშვნელოვანია, რომ არ დაივიწყოთ თქვენი დიეტა - სასარგებლოა უბრალო წყლის დალევა ოთახის ტემპერატურაზე. საკმარისია დაახლოებით 30 მლ წყალი 1 კგ წონაზე. ექსპერტი ასევე ურჩევს უშაქრო მწვანე ჩაის და ხილის სასმელების დალევას.

საერთო კალორიული შემცველობის შესამცირებლად და მენიუს კვებითი ღირებულების გაზრდის უმარტივესი გზაა მარტივი ნახშირწყლების, განსაკუთრებით შაქრის რაციონიდან ამოღება.

ერთი თეფშის წესი

2-1705384975.jpg

მიირთვით მეტი ხილი და ბოსტნეული. შეგიძლიათ მიირთვათ იმდენი, რამდენიც დაეტევა ერთ თეფშზე, მეტი არა. მოათავსეთ თეფშზე ბოსტნეულის სალათი, დაამატეთ ხორცი ან თევზი. გამოვა როგორც გემრიელი, ასევე ჯანსაღი. ხორცი ჯობს მოხარშოთ, ან გამოაცხოთ. ღორის ხორცს ამჯობინეთ საქონლის ან ქათმის უცხიმო ხორცი. ასევე, რაციონში შეიტანეთ თევზი.

ჩნდება კითხვა: როგორ დავაბალანსოთ კვება ისე, რომ შეიცავდეს ყველა საჭირო კომპონენტს და ამავდროულად არ მოიმატოთ წონაში? ჰარვარდის საზოგადოებრივი ჯანდაცვის სკოლის ექსპერტებმა იპოვეს პასუხი: მათ შეძლეს სწორი კვების თეფში. წარმოიდგინეთ ჩვეულებრივი თეფში 20-24 სმ დიამეტრით და ვიზუალურად გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად, შემდეგ კი ერთი მათგანი კიდევ ორ ნაწილად. ეს არის დიეტის იდეალური პორციები და თეფშის ძირითადი წესი.

მცენარეული საკვები - ½ თეფში

უმეტესობა, ანუ თეფშის ნახევარი, უნდა იყოს ბოსტნეული და ხილი, სასურველია უმი. ეს უზრუნველყოფს დაბალკალორიულ დიეტას, ხოლო სწრაფი გაჯერება მოხდება ბოჭკოს გამო, რომელიც სრულყოფილად ასუფთავებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტს.

ბოჭკოს ყოველდღიური მოხმარება ამცირებს დიაბეტის, ათეროსკლეროზის და ნაღვლის ბუშტის დაავადების რისკს.

გამორიცხეთ კარტოფილი და პარკოსნები. იდეალურია:

  • პომიდორი;
  • კიტრი;
  • სტაფილო;
  • ბადრიჯანი;
  • სატაცური;
  • ყაბაყი;
  • კომბოსტო;
  • წიწაკა;
  • ბროკოლი;
  • გოგრა;
  • ავოკადო;
  • ნიახური;
  • მწვანილი.

არ არის აუცილებელი ბოსტნეულის მოხმარება მხოლოდ ნედლი სახით. ისინი შეიძლება იყოს ჩაშუშული, ორთქლზე მოხარშული, შემწვარი, გამომცხვარი ან მოხარშული. გამოიყენეთ ზეითუნის ზეთი ან ლიმონის წვენი, როგორც დრესინგი.

შაკიკი აღარ გექნებათ: როგორი პროდუქტები უნდა მიირთვათ - სია ექიმებისგან