როგორ მოამზადოთ გამჭვირვალე და გემრიელი თევზის წვნიანი - რჩევები შეფ-მზარეულისგან
გარეცხეთ კუდი და თავი გამდინარე წყლის ქვეშ და მოაშორეთ ნაწლავები. დაასხით ცივი წყალი და დადგით მაღალ ცეცხლზე.
დაუყოვნებლივ, სანამ ადუღდება, წყალში ჩაამატეთ გაფცქვნილი ხახვი (1 თავი) და გაფცქვნილი სტაფილო. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და სურნელოვანი პილპილის მარცვლები.
როგორც კი ადუღდება, მოაშორეთ ქაფი და დაუწიეთ ცეცხლს.
სანელებლები თევზის ბულიონისთვის
- სანელებლები ანიჭებს წვენს გემოსა და არომატს:
როზმარინი: შესანიშნავად ახშობს თევზის სპეციფიკურ სუნს, ხელს უწყობს მეტაბოლიზმის დაჩქარებას და არის ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი.
სალბი: აქვს მრავალი სასარგებლო თვისება, საჭმლის მონელების გაუმჯობესებიდან დაწყებული მთლიანი ორგანიზმის გაძლიერებამდე. მას აქვს გამოხატული გემო და სუნი, ამიტომ ბულიონს უნდა დაუმატოთ მზადებამდე რამდენიმე წუთით ადრე და მცირე რაოდენობით - 2 მწიკვი 2 ლიტრ ნახარშზე.
მუსკატის კაკალი: შესანიშნავად აუმჯობესებს თევზის გემოს და მატებს არომატს. ამ სანელებელს ასევე აქვს დამამშვიდებელი ეფექტი.
თევზის ბულიონს ასევე შესანიშნავად შეავსებს ნიორი, ხახვი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, კამა, ხახვი და ორეგანო.