როგორ გავრცელებულ შეცდომას უშვებს ყველა კონსერვის ქილის გახსნისას
რა შეცდომას უშვებს ყველა?
თუ ქილის ზემოდან გახსნამდე არ მოიწმინდეთ, დიდ შეცდომას უშვებთ. კონსერვმა დიდი გზა გაიარა მაღაზიის თაროებზე მოხვედრამდე.
კერძოდ, მათ ზედაპირზე დაგროვდა მტვერი და სხვა ბაქტერიები. ექსპერტები გვირჩევენ, ნებისმიერი ქილის გახსნამდე გარეცხოთ და გააშროთ სახურავი.
დიეტოლოგი ჯეიმი მოკი ამბობს, რომ ყოველთვის უნდა გარეცხოთ და გაამშრალოთ კონსერვის სახურავები, რათა შეამციროთ მიკრობებისა და ბაქტერიების გავრცელება. მტვერი, ჭუჭყი და სხვა მიკრობები შეიძლება მოხვდეს თქვენს საკვებში.
გამოიყენეთ ჯაგრისი ღრმა კიდეებში ან ნაპრალებში მოსახვედრად.
რითი შეგიძლიათ გახსნათ?
მაგიდის დანა
კონსერვის დანით გასახსნელად ქილა ბრტყელ ზედაპირზე დადეთ. დაადეთ დანა ვერტიკალურად სახურავის კიდეზე და ერთი ხელით მყარად დაიჭირეთ სახელური. მეორე ხელით დაიწყეთ კაკუნი ტარზე. ბევრი ხვრელი გააკეთეთ სახურავის კიდეზე. ჩადეთ დანა ერთ-ერთ ნახვრეტში და ფრთხილად გაჭერით სახურავი.
კოვზი
კოვზის მრგვალი ბოლო ვერტიკალურად მოათავსეთ სახურავის კიდეზე. დააწექით კოვზით სახურავის ზედაპირს და გაწიეთ კოვზი გვერდით, სანამ სახურავი არ გაიხსნება. განაგრძეთ ჭრილის გაფართოვება, სანამ არ გახსნით ქილას.
ნუ გაიმეორებთ ამ შეცდომებს: როგორ აარჩიოთ გემრიელი შპროტი და არ იყიდოთ ყალბი