ნუ გაიმეორებთ ამ შეცდომებს: როგორ აარჩიოთ გემრიელი შპროტი და არ იყიდოთ ყალბი - rogor.ge

ნუ გაიმეორებთ ამ შეცდომებს: როგორ აარჩიოთ გემრიელი შპროტი და არ იყიდოთ ყალბი

აღნიშვნები შეფუთვაზე

თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ უგემრიელესი შპროტი შეფუთვაზე დაკვირვებით. არსებობს ორი სახის თევზის კონსერვი - ექსტრა და პირველი კლასის. ექსტრა კლასის შპროტი მზადდება ცხიმებითა და ვიტამინებით მდიდარი ბალტიისპირეთის "კეთილშობილური" თევზით, ხოლო პირველი კლასის პროდუქტში გამოიყენება პატარა და იაფი თევზი.

არასოდეს იყიდოთ შპროტი, თუ ქილა დეფორმირებული ან გაფართოვებულია. ამ დაკონსერვებულმა საკვებმა შეიძლება გამოიწვიოს მოწამვლა.

ასევე მოიძიეთ ინფორმაცია კონსერვის წარმოების ადგილის შესახებ. თუ შპროტი იწარმოებოდა ქარხანაში, რომელიც მდებარეობს სანაპირო ზონიდან შორს, მაშინ ისინი, სავარაუდოდ, იყენებენ გაყინულ ნედლეულს. ასეთ დაკონსერვებულ საკვებში ხდება ლიპიდების დაჟანგვა და თევზი დაიწყებს დაშლას სანამ ჯერ კიდევ ქილაშია.

შეფუთვაზე მოძებნეთ Baltic Premium Fish-ის სიმბოლო - ეს ხარისხის ნიშანი გარანტიას იძლევა, რომ შეირჩევა საუკეთესო თევზი შიგნით.

რომელი შპროტია ყველაზე გემრიელი? ტრადიციულად, ლატვიური ან რიგის შპროტი საუკეთესოდ ითვლება - სწორედ ამ ქვეყანაში გამოიგონეს ეს კონსერვი.

შემადგენლობა

მაღალი ხარისხის შპროტი მზადდება მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან: შებოლილი თევზი, მარილი და მზესუმზირის ზეთი. თუ ქილაზე ათეული არომატი და კონსერვანტია ჩამოთვლილი, უმჯობესია უარი თქვათ შეძენაზე.

ვარგისიანობის ვადა

კიდევ ერთი საიდუმლო, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ შპროტი - კონსერვის ყიდვისას ყურადღება მიაქციეთ თევზის ვარგისიანობის ვადას. რა თქმა უნდა, არასოდეს უნდა იყიდოთ გაფუჭებული თევზი. თუმცა არც ახლახანს წარმოებული თევზი უნდა იყიდოთ. რაც უფრო ხანგრძლივადაა შპროტი მარინირებული, მით უფრო რბილი და არომატული ხდება.

შპროტის ვიზუალი

მაღალი ხარისხის შპროტის შეფუთვის გახსნისას ნახავთ მკვრივ და დიდ თევზს. თევზის ნაჭრები არ უნდა იშლებოდეს ქილიდან ამოღებისას. თუ შპროტი იშლება და დაზიანება ჩანს კანზე, ისინი არასწორად არის დამზადებული.

ქილაში ბულიონი უნდა იყოს ოქროსფერი და გამჭვირვალე, ნალექისა და ზედმეტი დეტალების გარეშე. თუ შპრიცებში ზეთი მუქია, მაშინ მწარმოებელი იყენებს ხელოვნურ კონსერვანტებს.

როგორ შევამოწმოთ შპროტის ხარისხი სახლში

ყალბი დაკონსერვებული საკვებიც კი შეიძლება მადისაღმძვრელად გამოიყურებოდეს. სახლის ექსპერიმენტი დაგეხმარებათ შეძენის შემდეგ საუკეთესო შპროტის დადგენაში.

ამისათვის დაასხით წყალი კონტეინერში და ჩაასხით მასში ბულიონი ქილადან. აურიეთ კოვზით. თუ წყლის ზედაპირზე ცხიმიანი ფენა გაჩნდა, მაშინ კონსერვისთვის თევზი ბუნებრივად შებოლილი იყო. და თუ წყალი გამუქდა და აიმღვრა, მაშინ მწარმოებელმა შებოლვის ნაცვლად გამოიყენა თხევადი კვამლი.