როგორ მოამზადოთ მანდარინის ღვეზელი - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ მანდარინის ღვეზელი

კვერცხები ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ არ გახდება გლუვი მასა, მაგრამ არც ისე ფუმფულა. გამოიყენეთ ბლენდერი. თანდათანობით დაუმატეთ არაჟანი და კვლავ აურიეთ ნარევი.

გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.

თანდათანობით გაცერით ხორბლის ფქვილი, შეურიეთ გამაფხვიერებელი. შემდეგ გადაიტანეთ მთლიან მასაში. კვლავ ათქვიფეთ ნარევი, მაგრამ დაბალი სიჩქარით.

როგორ მოამზადოთ ქლიავის ამერიკული ღვეზელი The New York Times-ის ცნობილი რეცეპტით

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და დაასხით მზა ცომი.

გაფცქვენით მანდარინი და გაჭერით შუაზე ჯვარედინად. მანდარინის ნახევრები მოათავსეთ ცომში, თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე.

როგორ მოამზადოთ ლუიზიანას სტაფილოს სუფლე: მსგავსი რამ აქამდე არასოდეს გაგისინჯავთ

ფორმა შედგით ღუმელში და გააჩერეთ 35-45 წუთი 170-180°C ტემპერატურაზე.

მზა ღვეზელი გააციეთ და დაჭერით ნაჭრებად.

3-1731931350.jpg

შემოდგომის გემო: როგორ მოამზადოთ ვაშლის და გოგრის ღვეზელი