როგორი ჩაი შეამცირებს კიბოს რისკს: დიეტოლოგის რჩევა
კოლორექტალური კიბოს დიაგნოზი ძალიან გავრცელებულია. სიკვდილის მთავარ მიზეზებს შორის ის მეორე ადგილზეა ფილტვის კიბოს შემდეგ. მწვანე ჩაი შეიცავს პოლიფენოლებს, რომლებიც ცნობილია, როგორც კატექინები. ეს არის მცენარეების მიერ წარმოებული ანტიოქსიდანტები, რომლებიც მრავალ სარგებელს გვთავაზობს ჩვენი ორგანიზმისთვის.
მწვანე ჩაის მთავარი კატექინი, რომელსაც კიბოსგან დამცავი ეფექტი აქვს, არის ეპიგალოკატექინ-3 გალატი (EGCG). ზოგიერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ "EGCG" აფერხებს ან ხელს უშლის მსხვილი ნაწლავის კიბოს განვითარებას.
რატომ აქვს ყავას მწარე გემო და როგორ შეარბილოთ სასმლის არომატი: განმარტება ექსპერტებისგან
მწვანე ჩაი გამოიყენება სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ. ის შეიცავს მცირე რაოდენობით მინერალებსაც, რომლებიც მნიშვნელოვანია ჯანმრთელობისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგიერთ ადამიანს ურჩევნია დალიოს რძიანი ჩაი, ეს არც ისე კარგი იდეაა. ამან შეიძლება შეამციროს ისეთი ანტიოქსიდანტების მოქმედება, როგორიცაა კატექინები.