როგორი სანელებლები აფუჭებს სუპის გემოს: არასდროს დაამატოთ ისინი
ყველა სახის ცხარე სანელებლები. გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ ახალი წვნიანი დაფქული პილპილითაც კი არ შეიძლება. და კიდევ უფრო ფრთხილად უნდა იყოთ ჩილის წიწაკის, პირშუშხას, ვასაბის, ჯანჯაფილის და კარის მიმართ. რადგან ადამიანებს ინდივიდუალური გემოვნება აქვთ. ზოგისთვის ნორმალური იქნება ცოტა წიწაკა, ზოგისთვის კი ძალიან ცხარე. ამიტომ, ოჯახის თითოეული წევრი ან სტუმარი წვნიანს იმდენ ცხარე სანელებელს უმატებს თავის ჯამში, რამდენიც მას სურს.
ხმელი კამა და ოხრახუში. ხმელი მწვანილი მრავალმხრივი ბალახია, რომელიც შეიძლება ბევრ კერძს დაემატოს. მაგრამ ზოგიერთ სუპში ეს იმდენად შეუსაბამო იქნება, რომ უბრალოდ გააფუჭებს გემოს. მაგალითად, თუ ბოსტნეულის ან მარცვლეულის წვნიანს ხმელ მწვანილს დაუმატებთ, სურნელოვანი კერძის კი არა, თივის გემოს მიიღებთ. ამიტომ ხარშვისას უმჯობესია გამოიყენოთ ოხრახუშის ფესვი ან ახალი მწვანილი, რომელიც მაშინ უნდა ჩაყაროთ ქვაბში, როცა ცეცხლიდან გადმოდგავთ. კიდევ ერთი ვარიანტია გაყინოთ ოხრახუში და კამა მცირე ულუფებით და შემდეგ დაამატოთ სუპებში.
ლავანდა. ეს მცენარე იდეალურია ჩაისა და დესერტების დასამზადებლად, როგორიცაა ნაყინი. მაგრამ ის აბსოლუტურად არ არის შესაფერისი სუპებისთვის, რადგან ის მთლიანად გააფუჭებს მის გემოს. ლავანდას აქვს საკმაოდ მდიდარი გემო, რომელსაც შეუძლია კერძის სხვა კომპონენტების არომატის გაფუჭება.
პიტნა. კულინარიის ექსპერტების აზრით, ეს მცენარე, როგორც სუნელი, გამოდგება ექსკლუზიურად დესერტების, სასმელებისა და საზაფხულო ხილის სალათებისთვის. მაგრამ მენთოლის მდიდარი არომატი სუპის გემოს გააფუჭებს. გარდა ამისა, პიტნას შეუძლია კერძს ზედმეტი სიმწარე დაუმატოს.
მიხაკი, სუნელი სვია, დარიჩინი, კორეული სანელებლები ტაბუდადებულია სუპებისთვის. შეფ-მზარეულები კატეგორიულად გვირჩევენ არ დაამატოთ ეს სანელებლები პირველ კერძებში. მაგრამ ისინი გვთავაზობენ სუნელს ნიახურის ფესვით, ხახვითა და ნიორით.
როგორ გავხადოთ მაკარონის სუპი განსაკუთრებულად გემრიელი და ჯანსაღი
ამ ყველის სუპის მომზადება ნებისმიერს შეუძლია - როგორ მიიღოთ სრულყოფილი ფრანგული გემო
11 შეცდომა, რომელიც ხელს გიშლით მოამზადოთ გემრიელი სუპი