ამ ყველის სუპის მომზადება ნებისმიერს შეუძლია - როგორ მიიღოთ სრულყოფილი ფრანგული გემო
ხორცი მოათავსეთ 3 ლიტრიან ქვაბში და დაასხით წყალი. როგორც კი ბულიონი ადუღებას დაიწყებს, დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი, რამდენიმე წიწაკა და შავი პილპილის მარცვლები, 2-3 დაფნის ფოთოლი. მოხარშეთ ადუღების მომენტიდან 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ ხორცი.
კარტოფილი გათალეთ და დაჭერით კუბიკებად. ხახვი დაჭერით კუბიკებად. გახეხეთ სტაფილო. ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. რბილი ყველი გახეხეთ ან დაჭერით კუბიკებად.
მდუღარე ბულიონს დაუმატეთ კარტოფილი. ადუღების მომენტიდან 5-7 წუთი.
ამ დროს ბოსტნეული ოდნაც შეწვით კარაქში. ჯერ ხახვი დაყარეთ, შემდეგ სტაფილო. მსუბუქად მარილი და პილპილი მოაყარეთ. შემწვარი დაამატეთ წვნიანს და მოხარშეთ კიდევ 5-7 წუთი.
შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხორცი. ადუღეთ 3-4 წუთი, დაუმატეთ გამდნარი ყველი, კარგად მოურიეთ და გამორთეთ ცეცხლი.
სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ მწვანილი. სურვილისამებრ მიირთვით კრუტონებთან ერთად.