ყავა წყლის გარეშე: არომატული სასმელის საიდუმლო რეცეპტი
ამ სასმელის მომზადება შესაძლებელია რძით. სურვილისამებრ დაუმატეთ დარიჩინი, მუსკატის კაკალი, მიხაკი ან პატარა მარშმელოუ (ზეფირი). ასეთ ყავას უფრო რბილი გემო აქვს. გარდა ამისა, ეს სასმელი მოეწონება კულინარიული ექსპერიმენტების მოყვარულებს.
დაფქული ყავა ჩაყარეთ ჯეზვეში, დაუმატეთ რძე, მაგრამ არ აურიოთ.
ჯეზვე დადგით დაბალ ცეცხლზე და როცა ყავის ქაფი ამოსვლას დაიწყებს, გადმოდგით ცეცხლიდან.
როგორც კი ქაფი ჩავა, პროცედურა ორჯერ გაიმეორეთ. დაელოდეთ 1 წუთი, სანამ ყავის ქაფი ჩავა და დაასხით სასმელი ჭიქაში. სურვილისამებრ დაამატეთ შაქარი და დარიჩინი.
ჯეზვეს ძირში რჩება რძის ნარჩენები, ამიტომ ცეცხლი დაბალი უნდა იყოს და მომზადების შემდეგ კარგად გარეცხეთ ჯეზვე.
ეს საიდუმლო ბევრმა არ იცის: როგორ მოამზადოთ ყავა იმაზე გემრიელად, ვიდრე კაფეში