როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი მდნარი ყველი სახლის პირობებში მარტივად
გემრიელი მდნარი ყველის დამზადება სახლის პირობებში
მდნარი ყველი არა მხოლოდ ნაზი და რბილი გემოსია, არამედ საკმაოდ ჯანსაღიც. მყარ ყველთან შედარებით, მდნარი ყველი შეიცავს ნაკლებ ქოლესტერინს და უკეთესად შეიწოვება ორგანიზმის მიერ. ეს არის კალციუმის და ფოსფორის ძალიან კარგი წყარო, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან თმის, ფრჩხილების და კანის მდგომარეობაზე. მდნარი ყველი შეიცავს უამრავ კაზეინს, ჩვენი ორგანიზმისთვის აუცილებელ პროტეინს.
შეგიძლიათ სცადოთ ამ შესანიშნავი პროდუქტის დამზადება სახლში. უფრო მეტიც, მდნარი ყველის რეცეპტი საკმაოდ მარტივია და ახალბედა მზარეულსაც კი შეუძლია გაკეთება.
ხაჭო მოათავსეთ ღრმა ჯამში და დაამატეთ სოდა. კარგად აურიეთ და დატოვეთ 15 წუთით, რომ სოდამ გააქტიუროს მასა და უფრო ჰაეროვანი გახადოს.
ქვაბში ან ცეცხლგამძლე ჯამში ჩადეთ კარაქი და გაადნეთ დაბალ ცეცხლზე.
დაამატეთ ხაჭოს მასა და დაიწყეთ შერევა.
როცა მასა დაიწყებს რბილ და ერთგვაროვან ტექსტურად გარდაქმნას, დაამატეთ კვერცხი და მარილი. განაგრძეთ მორევა, რომ ყველი თანაბრად გადნეს.
ამ ეტაპზე შეგიძლიათ დაამატოთ ნიორი, პაპრიკა, მწვანილი ან სხვა სანელებლები თქვენი გემოვნების მიხედვით.
როცა ყველი გახდება ერთგვაროვანი და ელასტიკური, გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ფორმაში ან მინის კონტეინერში.
შედგით მაცივარში მინიმუმ 3-4 საათით, სანამ ყველი სრულად გამაგრდება.