როგორ შეინახოთ ბროწეული ისე, რომ არ გაფუჭდეს - rogor.ge

როგორ შეინახოთ ბროწეული ისე, რომ არ გაფუჭდეს

შენახვის რამდენიმე ვარიანტია:

ოთახში

ოთახის ტემპერატურაზე (18–24 °C) ბროწეული გაძლებს არა უმეტეს 7 დღისა. შემდეგ ის დაიწყებს გამოშრობას.

მაცივარში

თუ ტემპერატურა შენარჩუნებულია არაუმეტეს 1 °C-ზე, მაშინ ბროწეულის ნაყოფი შეიძლება ინახებოდეს ქვედა თაროზე 9 თვის განმავლობაში.

ჩვეულებრივ მაცივარში ტემპერატურა 4-დან 6 °C-მდეა. ამ შემთხვევაში ხილის შესანახ ყუთში ბროწეული 2 თვე არ გაფუჭდება. თითოეული ბროწეულის ქაღალდში შეფუთვა ხელს შეუწყობს შენახვის ვადის გახანგრძლივებას და ნაყოფის დაცვას ტენიანობისგან.

შუშაბანდში ან სარდაფში

ჰაერის ტემპერატურა არ უნდა აღემატებოდეს 10 °C-ს. ბროწეულის ნაყოფი მოათავსეთ ყუთებში ერთ ფენად. ქვედა ნაწილი დაფარეთ ქაღალდით, მაგრამ უმჯობესია ნაყოფი ზემოდან ნატურალური ქსოვილით ან მუყაოს ფურცლით დაფაროთ. ასე ბროწეული დაახლოებით 2 თვე გაძლებს.

საყინულეში

ეს არის შენახვის ყველაზე ხანგრძლივი ვარიანტი, რომელიც არანაირ ზიანს არ აყენებს ნაყოფს და მის სასარგებლო თვისებებს. ის 1 წლის განმავლობაში არ გაფუჭდება.

ბროწეულის გაყინვის 2 ვარიანტი არსებობს:

  • მთლიანი ხილის შენახვა. ამისათვის აიღეთ ყველაზე მწიფე, მაგრამ არა გაფუჭებული ხილი. ისინი უნდა გაიწმინდოს ქსოვილით, მოათავსოთ ჰერმეტულ კონტეინერებში და შემდეგ საყინულეში.
  • მარცვლეული. მარცვლებს იღებენ ზედმეტად მწიფე ხილიდან ან ის, რაც არ არის შესაფერისი ხანგრძლივი შენახვისთვის. ბროწეულის მარცვლების გარეცხვა არ არის მიზანშეწონილი, პაკეტებში შეფუთეთ და გაყინეთ.

როგორ დაკრიფოთ და დააწყოთ ვაშლები სწორად, რომ მთელი ზამთარი გაძლონ

რა შეიძლება გააკეთოთ დარჩენილი ვაშლებისგან, რომლებიც ლპება

მოაცილეთ მსხალს ეს ნაწილი და მომავალ სეზონზე ყველაზე დიდ მოსავალს მიიღებთ