როგორ მოამზადოთ ცხარე პომიდვრის პიკანტური ღვეზელი
კვერცხები ათქვიფეთ მარილითა და პილპილით მინიმუმ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი მსუბუქი და ქაფიანი გახდება.
დაამატეთ კარაქი და ფქვილი, სწრაფადმოქმედი საფუარი და ბოლოს პიურე. ყველი ფეტა დაჭერით კუბიკებად, ზეთისხილი გაასუფთავეთ კუბიკებისგან, კაპერს მარილი მოცილეთ, დაამატეთ ნარევში, ფრთხილად მოურიეთ. გარეცხეთ პომიდორი და გაჭერით შუაზე.
მიღებული მასა ჩაასხით პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ ფორმაში და მორთეთ ჩერი პომიდვრით, დაჭრილი მხარე ზემოთ დატოვეთ.
გამოაცხვეთ 180°C-ზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 40-45 წუთის განმავლობაში . პიკანტური პომიდვრის ღვეზელი მზადაა: დაჭრამდე და მირთმევამდე გააცივეთ.