5 მეთოდი, თუ როგორ დაამტვრიოთ კაკალი ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე, თუ არ გაქვთ სატეხი
გამოიყენეთ დანა ან ჩაქუჩი
- კაკალი ადვილად შეიძლება დანით გატეხოთ. ჩადეთ დანა ნაჭუჭებს შორის არსებულ ნახვრეტში და ოდნავ გადააბრუნეთ. ასე მიიღებთ ნიგვზის ორ ნახევარს და გარსი მთლიანი დარჩება. მაგრამ ამ მეთოდით ძალიან ფრთხილად უნდა იყოთ, რომ დანით არ დაზარალდეთ.
- კაკალი შეგიძლიათ ჩაქუჩითაც დატეხოთ. შემოახვიეთ სამზარეულოს პირსახოცი, მოათავსეთ ხის დაფაზე და მსუბუქად დაარტყით ჩაქუჩით. ეს ხელს შეუშლის ნაჭუჭის გაფანტვას ყველა მიმართულებით. ნუ დაარტყამთ მას ძალიან ძლიერად, რათა თავიდან აიცილოთ გულის დამტვრევა.
თერმული დამუშავება
- კაკალი 3 წუთით ჩაყარეთ მდუღარე წყალში, შემდეგ დატოვეთ გასაცივებლად. ამ პროცედურის შემდეგ ქერქის გაბზარვა შესაძლებელი იქნება ჩანგლით. ნაპრალში ჩაყავით ჩანგალი და გადახსენით.
- ასევე შეგიძლიათ კაკალი გაათბოთ მიკროტალღურ ან ჩვეულებრივ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გააგრილოთ. ამის შემდეგ, ნაჭუჭი ხდება მყიფე და ადვილად დაიმსხვრევა ხელებითაც კი.
- კაკალი გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში ხსნარში. 2 ს/კ მარილი და 1 ლიტრი წყალი. დადეთ ტილოზე გასაშრობად და შემდეგ ნაჭუჭები დანით გატეხეთ.
გაყინვის მეთოდი
კაკალი მოათავსეთ საყინულეში რამდენიმე საათით. ნაჭუჭის ნაპრალში შემავალი წყალი იყინება, ნაჭუჭი ფართოვდება და სკდება.
გამოიყენეთ ნივრის საჭყლეტი
ნივრის წნეხი შესანიშნავია კაკლის გასატეხად. ამ მეთოდის უპირატესობა ის არის, რომ ნაჭუჭები არ იფანტება ირგვლივ.
კარის პეტლი
ეს მეთოდი ბავშვობიდან ბევრმა იცის. კარის დაზიანების თავიდან ასაცილებლად, კაკალს შემოახვიეთ სამზარეულოს პირსახოცი და მოათავსეთ სამაგრსა და კარს შორის. შემდეგ დაკეტეთ კარი, სანამ არ გაიგონებთ ხრაშუნს.