როგორ მოვამზადოთ ლულა ქაბაბი სახლში, ტაფაზე
ინდაურის ფილე და ქონი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, შემდეგ კი ყველაფერი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. დაუმატეთ ყველა მშრალი სანელებლები, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, სურვილისამებრ ქინძი და ძირა. გატარებული ხორცი კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შამფურების ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხის ჩხირები.
სანამ გატარებულ ხორცს ჯოხებზე ააცვამთ, აუცილებლად დაისველეთ ხელები ცივი წყლით. ეს ხელს შეუშლის ხორცის ხელებზე დაწებებას და გაამარტივებს ჩხირებზე დამაგრების ამოცანას.
წინასწარ გახურებულ მცენარეულ ზეთში უნდა შეწვათ ლულა ქაბაბი. არ დაიშუროთ ზეთი, რადგან შეწვის დროს ქაბაბი მასში თითქმის მთლიანად უნდა ჩაიძიროს. დააკვირდით ლულა ქაბაბის ფერს. როგორც კი ხორცი ოქროსფერ შეფერილობას შეიძენს, შეგიძლიათ ცეცხლიდან გადმოიღოთ.
სულ ეს არის. წვნიანი და არომატული ლულა ქაბაბი მზად არის. მიირთვით ლულა ქაბაბი ნებისმიერ გარნირთან ერთად და არ დაივიწყოთ სოუსები. ისინი უდავოდ სასიამოვნო დანამატი იქნება კერძებისთვის.