როგორ მოამზადოთ გემრიელი კერძი დაკონსერვებული თინუსისგან
შეავსეთ ჟელატინი მცირე რაოდენობით წყლით ისე, რომ გაფუვდეს და სითხე შეიწოვოს. ამის შემდეგ, ის უნდა გააცხელოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ მთლიანად არ გაიხსნება.
ამავდროულად, თინუსის ქილებიდან სითხე უნდა გამოწუროთ. თუ უკვე დაჭრილია, მაშინვე გადაიტანეთ თევზი ბლენდერში. ასევე შეგიძლიათ იყიდოთ თინუსის დაკონსერვებული ნაჭრები, მაგრამ შემდეგ მოგიწევთ ძვლების გამორჩევა. ის საკმაოდ რბილია, მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში ჯობს ამოაცალოთ.
თინუსს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ორივე კომპონენტი დააბლენდერეთ მუსის კონსისტენციამდე. ასე გააკეთეთ მანამ, სანამ მასა მთლიანად ერთგვაროვანი არ გახდება. შემდეგ დაუმატეთ გახსნილი ჟელატინი და ისევ ჩართეთ ბლენდერი. თქვენ უნდა მიაღწიოთ აბსოლუტურად სრულყოფილ შერწყმას.
არომატისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ლიმონის წვენი. არ დაივიწყოთ მაიონეზი და სანელებლები. სურვილისამებრ, თევზს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი ან მწვანე ხახვი. ლამაზი ფერისთვის შეგიძლიათ დაუმატოთ 2 სუფრის კოვზი კეტჩუპი ან ცოტა წითელი ჭარხლის წვენი.
თინუსის მუსი ჩაასხით ფორმებში და შედგით მაცივარში, სანამ კერძი მთლიანად არ გაიყინება. მას შემდეგ, რაც საკმარისად გაცივდება, მისი ამოღება შესაძლებელია სილიკონის ფორმებიდან ძალიან მარტივად.
როგორ მოამზადოთ თინუსით სალათი "კოქტეილი"