როგორ შეცვალოთ დიეტა შემოდგომაზე, რომ წონაში არ მოიმატოთ და თავი კარგად იგრძნოთ
წვიმასთან და დაცვენილ ფოთლებთან ერთად, შემოდგომას ჩვეულებრივ სხვა „ბონუსები“ მოაქვს განწყობის მუდმივი ცვალებადობის, ცისტიტის, ყაბზობის, ფაღარათის და კანის გამონაყარის სახით. აქ ახსნა მარტივია: დატვირთვა ამ პერიოდში ძირითადად თირკმელებზე, შარდის ბუშტზე და ნაწლავებზე მოდის.
როგორ დაეხმაროთ თქვენს ორგანიზმს ახალ სეზონთან ადაპტაციაში? დაიწყეთ ჩვეულ დიეტაში ცვლილებებით. სექტემბრის შუა რიცხვებიდან მოემზადეთ ცივი ამინდისთვის და თანდათანობით დაამატეთ გამათბობელი საკვები თქვენს მენიუში. მათ შორისაა ნარინჯისფერი, ყვითელი და წითელი ხილი და ბოსტნეული, ყურადღება გაამახვილეთ სტაფილოზე, გოგრაზე, ნესვსა და ციტრუსებზე.
არ დაივიწყოთ სანელებლები, რადგან ისინი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტებია და შესაბამისად აუმჯობესებენ საჭმლის მონელებას და სისხლის მიმოქცევას. გულუხვად შეაზავეთ თქვენი კერძები ჯანჯაფილით, დარიჩინით, კურკუმით, მიხაკით და პაპრიკით. გამოიყენეთ 1-2 სახის სანელებლები ყოველდღე: დაამატეთ ისინი სმუზში, სასმელში, სუპებში, სალათებსა და ცხელი კერძებში.
დეტოქსის პერიოდში კვება უნდა დაიყოს 4-5 ულუფად: საუზმე, ლანჩი, ვახშამი და ხემსი. კურსის ეტაპებზე, ღირს მენიუდან მთლიანად გამორიცხოთ ყველა რძის პროდუქტი, ასევე მინიმუმამდე დაიყვანოთ კოფეინი (შეიზღუდეთ ფინჯანი ყავით დღეში).
დეტოქსის მენიუს მაგალითი საწყის ეტაპზე:
პირველი საუზმე: სტაფილოსა და ვაშლის სმუზი;
მეორე საუზმე: ყაბაყის ბლინები;
სადილი: ქათმის სუპი და ვეგანური რიზოტო;
ვახშამი: თბილი სალათი თევზით.
მენიუს ნიმუში პიკის დღისთვის:
პირველი საუზმე: ნახევარი ავოკადოსა და 100 გრამი გაყინული მარწყვისგან დამზადებული სმუზი;
საუზმე: გასუფთავებული გოგრის თესლი;
სადილი: ველური ბრინჯი ავოკადოსა და მწვანე სალათით;
საუზმე: ვარდკაჭაჭა მცენარეული რძით;
ვახშამი: ბროკოლისა და ისპანახის კატლეტები.
დეტოქსის მენიუს მაგალითი დასრულების ეტაპზე:
პირველი საუზმე: 1 ბანანი და ნახევარი ავოკადო;
სადილი: ოსპის პაშტეტი და მინესტრონის წვნიანი;
საუზმე: ვაშლისა და კეშიუს ურბეჩი;
ვახშამი: ბოსტნეულის სალათი ზეითუნის ზეთით და გამომცხვარი კარტოფილი კანით.