ტაფაში შემწვარი თევზის 3 საიდუმლო თხელი ხრაშუნა კანით - rogor.ge

ტაფაში შემწვარი თევზის 3 საიდუმლო თხელი ხრაშუნა კანით

როგორი თევზი შევწვათ

რა თქმა უნდა, უმჯობესია შეწვათ ახალი თევზი, გარეცხეთ, გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით. იმ შემთხვევაში, თუ თქვენ აპირებთ გაყინული თევზის მომზადებას, მიეცით საშუალება გალღვეს თავისით, მიკროტალღური ღუმელის ან ცხელი წყლის გამოყენების გარეშე.

როდის დაუმატოთ მარილი

მარილის საჭირო დროს დამატება ასევე ძალიან მნიშვნელოვანია. თევზს შეწვამდე 10 წუთით ადრე ამრილებენ, ან ფქვილს მარილს ურევენ შესაწვავად.

სწორი ამოსავლების მომზადება და სხვა საიდუმლოებები

თევზის გაშრობის შემდეგ, როგორც შეფ-მზარეულები ამბობენ, ვაცმევთ ფქვილის მუნდირს. ფქვილს შეგიძლიათ დაუმატოთ სანელებლები და ჩაყაროთ დიდ პარკში. მოათავსეთ თევზი იქ და შეანჯღრიეთ. ამოიღეთ: სრულყოფილი მუნდირი: თხელი, ერთგვაროვანი.

საფანელი/ფქვილი - ორივე ინგრედიენტი საჭიროა თევზის ზედაპირის გასაშრობად შეწვამდე. სველ კანს ლამაზად შეწვის შანსი პრაქტიკულად არ აქვს. მშრალი კი ტაფაზე არ მიეკრობა. შეწვით მხოლოდ ცხელ ტაფაზე, წინასწარ გახურებულ მაქსიმუმზე და გამოიყენეთ მხოლოდ არაწებოვანი ტაფა.

დაასხით ზეთი მხოლოდ ცხელ ტაფაზე ისე, რომ მთელ ზედაპირზე დაიფაროს 5-7 მმ ფენა. ტაფაში ზეთი უნდა გაცხელდეს ისე, რომ რამდენიმე წამის შემდეგ წვა დაიწყოს.

შემწვარი "მინტაის" რეცეპტი

ინგრედიენტები:

  1. თევზი "მინტაი: - 800 გ.
  2. კარაქი - 30 გ.
  3. მარილი, პილპილი, ხახვი გემოვნებით
  4. კამა - რამდენიმე ყლორტი

სალათის დეკორაციისთვის:

  • სალათის მიქსი - 1 პაკეტი
  • მწვანე ხახვი - რამდენიმე ღერი
  • კიტრი - 1 ც.

სოუსისთვის:

  • მცენარეული ზეთი - 3 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი - 1 ს.კ.
  • მარილი
  • ბალზამიკოს სოუსი - 1 ჩ.კ.

კრემის სოუსისთვის:

  • კარაქი 100 გ.
  • ბეგქონდარა გემოვნებით
  • კამა რამდენიმე ყლორტი

მომზადების მეთოდი:

  1. თევზი გარეცხეთ, გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შეწვით ტაფაზე, მოათავსეთ კონტეინერში და დაასხით კრემისებრი სოუსი.
  2. სოუსისთვის ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ხახვი, წვრილად დაჭრილი კამა და გააცხელეთ ერთი წუთით.
  3. სალათისთვის უბრალოდ აურიეთ სალათის ნარევი, ძალიან წვრილად დაჭრილი კიტრი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, მარილი და პილპილი და დაასხით სოუსი.

გარწმუნებთ, რომ ასეთი მარტივი რეცეპტი სამუდამოდ იქნება თქვენს მენიუში.