როგორ მოვამზადოთ გოგრის საოცრად გემრიელი მურაბა - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ გოგრის საოცრად გემრიელი მურაბა

გოგრა კარგად გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. ამ ნაჭრებს კანი მოაცილეთ, რათა უფრო მოსახერხებელი იყოს მათი დაჭრა პატარა ნაჭრებად. მოძებნეთ შესაფერისი ქვაბი სქელი ფსკერით. ეს აუცილებელია იმისათვის, რომ მურაბა არ დაიწვას.

ქვაბში მოათავსეთ გოგრა და შაქარი დააყარეთ. ინგრედიენტები ცოტა ხანს გააჩერეთ, რომ გოგრამ ცოტა წვენი გამოუშვას. ამ დროს შეგიძლიათ ფორთოხალი და ლიმონი დაჭრათ, თუ ციტრუსის ნარევს დაამატებთ. ამ ხილის კანი არ შეიძლება ამოიღოთ, უბრალოდ კარგად გარეცხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა გარგრის ჩირიც.

გოგრას დაუმატეთ ფორთოხლის ნაჭრები და დაიწყეთ მომზადება მინიმალურ ცეცხლზე. აურიეთ ინგრედიენტები ისე, რომ შაქარი მთლიანად გაიხსნას. მურაბა ადუღებიდან კიდევ 30 წუთის განმავლობაში უნდა მოხარშოთ. ნუ აუწევთ ცეცხლს, წინააღმდეგ შემთხვევაში გოგრის მურაბას დაწვის რისკი ემუქრება.

მოამზადეთ სტერილური ქილები თქვენი ტკბილეულისთვის. როგორც კი მურაბა მზად იქნება, ფრთხილად ჩაასხით მინის ჭურჭელში და დაახურეთ თავსახური. გააჩერეთ მინიმუმ ერთი კვირა გრილ ბნელ ადგილას, შემდეგ კი შეგიძლიათ დააგემოვნოთ.