რატომ და როდის არის შვრიის ფაფა კარგი კუჭისთვის
წვრილად დაღერღილი შვრიის ფანტელები ქერქის გარეშე ამოფენს კუჭის ლორწოვან გარსს. დღეს სუპერმარკეტში სასარგებლო მარცვლეულის ყიდვა, არც ისე ადვილია.
ფაქტია, რომ პრობლემური კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი უვნებლად ინელებს მხოლოდ არა უხეშად დაღერღილ შვრიას. მაღაზიების თაროებზე არის ან სწრაფი მომზადების შვრიის პაკეტები გემოს გამაძლიერებლებით და არომატიზატორებით, ან ჰერკულესის ფანტელები, რომლებიც გამოირჩევიან იმით, რომ არ აქვს დანამატები, მაგრამ მსხვილადაა დაღერღილი.
სრულად დიეტურად ფაფა შეიძლება ჩაითვალოს მხოლოდ მაშინ, როდესაც შვრიის ფანტელები დაღერღილია წვრილად (მაგალითად, ყავის საფქვავში) და მოხარშულია ინსტრუქციის მიხედვით - 20 წუთის განმავლობაში.
წყარო: mkurnali.ge