როგორ შეინარჩუნოთ ახალგაზრდობა ტოპ 5 პროდუქტის რაციონში ჩართვით - სწორი კვება - rogor.ge

როგორ შეინარჩუნოთ ახალგაზრდობა ტოპ 5 პროდუქტის რაციონში ჩართვით - სწორი კვება

ცხიმიანი თევზი

2-1690179210.jpg

ორგანიზმისთვის აუცილებელი ჯანსაღი პოლიუჯერი ცხიმების წყარო, რომელიც ჩვენთვის ცნობილია როგორც ომეგა. ისინი საჭიროა ჰორმონების სინთეზისთვის, უჯრედის მემბრანების ასაგებად, ნერვული სისტემის, გულისა და სახსრების ჯანმრთელობისთვის. ზღვის ცხიმიან თევზში ბევრია არა მხოლოდ ომეგა -3, არამედ ვიტამინი D - 100 გ. ველური ორაგული ან სკუმბრია შეიძლება შეიცავდეს მის ყოველდღიურ დოზას.

რძის პროდუქტები

3-1690179274.jpg

ბოლო სამეცნიერო კვლევამ აჩვენა, რომ ბიოლოგიური დაბერება უფრო ნელია იმ ადამიანებში, რომლებიც უპირატესობას ანიჭებენ ძროხის უცხიმო რძეს. სხვათა შორის, არა მხოლოდ მთლიანი რძე, არამედ ფერმენტირებული რძის პროდუქტებიც - ყველი, კეფირი, ხაჭო, იოგურტი - ცილის და კალციუმის შესანიშნავი წყაროა. ლაქტოზის შემცირებული აქტივობის მქონე მოზრდილებისთვის ეს კარგი გზაა ჯანსაღი დიეტის შესანარჩუნებლად.

ხილი და კენკრა

4-1690179441.jpg

ბოჭკოების, ვიტამინების, ბუნებრივი შაქრის ფასდაუდებელი წყაროები. და ისინი ამდიდრებენ ორგანიზმს ანტიოქსიდანტებით: A და C ვიტამინებით, ფლავონოიდებით და სხვა. სასარგებლო საკვები ნივთიერებები ეხმარება თავისუფალ რადიკალების წინააღმდეგ ბრძოლაში - დაბერების ერთ-ერთი მთავარი ფაქტორი.

ბოსტნეული

4-1690179495.jpg

ისინი ასევე მდიდარია ვიტამინებითა და ბოჭკოებით. ეს უკანასკნელი შესანიშნავი სუბსტრატია ნაწლავის "სასარგებლო" მიკროორგანიზმების სასიცოცხლო აქტივობისთვის. მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ ხანდაზმული ადამიანები, რომლებიც იღებენ ბევრ დიეტურ ბოჭკოვან საკვებს, 80%-ით მეტი შანსი აქვთ უფრო დიდხანს იცოცხლონ და დარჩეს ჯანმრთელები. ბოჭკოვანი ამცირებს 2 ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკს, „ცუდი“ ქოლესტერინის დონეს, საშუალებას გაძლევთ გააკონტროლოთ წონა, რადგან დიდხანს გინარჩუნებთ სრულყოფილების შეგრძნებას.

მცენარეული ცილებით გამდიდრებული საკვები

ვინაიდან ცხოველური ცილა მდიდარია ბუნებრივი ტრანს ცხიმებით, რომლებიც ყოველთვის არ მოქმედებს გულსა და სისხლძარღვებზე დადებითად, რეკომენდებულია მისი შემცველი პროდუქტების რაოდენობის შემცირება. ეს პირველ რიგში ეხება წითელ ხორცს: ძროხის, ღორის, ცხვრის. შემადგენლობით მცენარეული ცილის შემცველი პროდუქტები, პირიქით, კარგად შეიწოვება, არის ბოჭკოს წყარო, ამდიდრებს ორგანიზმს ვიტამინებითა და მინერალებით ახალგაზრდობისა და სილამაზის შესანარჩუნებლად. მათ შორის რეკომენდებულია თხილი, ოსპი, ლობიო, ბარდა, სოიო. მათგან შეგიძლიათ მოამზადოთ სუპები, გვერდითი კერძები, ხორცის ბურთულები. წესად აქციეთ ცხოველური ცილის მთლიანად ჩანაცვლება მცენარეული ცილებით კვირაში ერთხელ მაინც.