როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი კერძი ბადრიჯნით განსხვავებულად - სახამებელში და ტკბილ-მჟავე სოუსში
ჯერ ბადრიჯანი გარეცხეთ, ყუნწი მოაჭერით და ბოსტნეული თანაბარ ნაჭრებად დაჭერით. შემდეგ ამოავლეთ ნაჭრები 3 სუფრის კოვზ სახამებელში. გირჩევთ გამოიყენოთ სიმინდის სახამებელი.
ბადრიჯანი შეწვით მცენარეულ ზეთში ნახევრად მოხარშვამდე. ნაჭრები ქერქს გაიკეთებს. შემდეგ დაჭერით ხახვი და 1 კბილი ნიორი. იმავე ტაფაზე შეწვით ბოსტნეული. შემწვარ ხახვს დაუმატეთ ჩილის წიწაკა (შეგიძლიათ მთლიანი) და ზოლებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. მოშუშეთ ბოსტნეული 5 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ ბოსტნეულს დაუმატეთ ბადრიჯანი და კარგად აურიეთ. სანამ მზადდება, აურიეთ სოიოს სოუსი, თაფლი, 1 კბილი ნიორი (საუკეთესოდ დაჭყლიტეთ ნივრის პრესით) და დარჩენილი სახამებელი. შედეგი უნდა იყოს ნაზავი კორძების გარეშე.
ჩაასხით ეს ნარევი ბოსტნეულში და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ქინძი და კვლავ აურიეთ. მზადაა!