როგორ შეარჩიოთ 10 პროდუქტი სუპერმარკეტიდან, რომლის ჭამა არ არის საშიში ერთი წლის შემდეგ - rogor.ge

როგორ შეარჩიოთ 10 პროდუქტი სუპერმარკეტიდან, რომლის ჭამა არ არის საშიში ერთი წლის შემდეგ

გაყინული ხილი

ვარგისიანობის ვადა: 1 წელი

rogor-1685342419.jpg

ხილი უნდა მიირთვათ ახალი. მაგრამ ამავდროულად, მოსავალი, რომელმაც სწრაფი გაყინვა განიცადა, არანაკლებ სასარგებლოა და კვლავ ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანი ვიტამინებისა და მინერალების წყაროა. ხილი შეიძლება ინახებოდეს საყინულეში ერთ წლამდე, შეინარჩუნოთ ყველა მათი სასარგებლო თვისება და გამოიყენოთ როგორც ნამცხვრის შიგთავსი, ან საფუძველი სმუზისთვის.

მწნილი ბოსტნეული

ვარგისიანობის ვადა: 2 წელი

rogor-1685342510.jpg

ქილების მაღალი ხარისხის სტერილიზაცია, რომელიც ხორციელდება უსაფრთხოების ყველა სტანდარტის დაცვით, მარინადში დაკონსერვებული ბოსტნეული ვარგისია ორი წლის განმავლობაში მოხმარებისთვის. და გახსნის შემდეგაც კი, მწნილის ქილები შეიძლება ინახებოდეს მაცივარში თაროზე დაახლოებით თოთხმეტი დღის განმავლობაში.

თხილი

ვარგისიანობის ვადა: 2 წელი

rogor1-1685342584.jpg

ხელუხლებელი მარცვლები შეგიძლიათ მიირთვათ ორი წლის შემდეგ ჯანმრთელობისთვის ზიანის მიყენების გარეშე - იმ პირობით, რომ ისინი მთელი ამ ხნის განმავლობაში მაცივარში ინახებოდა. გამონაკლისი არის ნუში. ის შეიცავს ნაკლებ ცხიმს, მაგრამ მეტ ვიტამინს E-ს, რაც იმას ნიშნავს, რომ დროთა განმავლობაში ამ თხილს შეიძლება განუვითარდეს მჟავე გემო.

დაკონსერვებული ლობიო

შენახვის ვადა: რამდენიმე წელი

rogor2-1685342681.jpg

ლობიო , მოხარშული საკუთარ წვენში ან პომიდორში, დიდხანს ინარჩუნებს გემოს და არომატს. დაკონსერვებული ფორმით, მისი შენახვა შესაძლებელია რამდენიმე წლის განმავლობაში, მაგრამ წარმოების დღიდან ერთი წლის შემდეგ, ის იწყებს ტენიანობის დაკარგვას. და ამის შემდეგაც, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ინგრედიენტი სალათის ან ბოსტნეულის ჩაშუშვისთვის.

ბალზამიანი ძმარი

ვარგისიანობის ვადა: 4 წელი

rogor3-1685342860.jpg

ბალზამიანი ძმარი სრულად ინარჩუნებს გემოს 3-4 წლის განმავლობაში. ერთადერთი პირობა: ის უნდა ინახებოდეს მშრალ და ბნელ ადგილას ბოთლში მჭიდროდ დახურული სახურავით.

მშრალი ლობიო

ვარგისიანობის ვადა: განუსაზღვრელი ვადით

rogor4-1685342920.jpg

ოსპი, ლობიო, ბარდა და სხვა პარკოსნები საკუჭნაოში შეიძლება შეინახოთ წლების განმავლობაში, ან თუნდაც ათწლეულების განმავლობაში და დარჩეს საკვებად ვარგისი. რა თქმა უნდა, დროთა განმავლობაში ისინი უფრო მშრალი ხდება და მათ მომზადებას უფრო მეტი დრო სჭირდება, მაგრამ ეს არ იმოქმედებს პროდუქტის გემოზე.

დაკონსერვებული თევზი

ვარგისიანობის ვადა: 3 წელი

rogor5-1685343013.jpg

თინუსს აქვს ყველაზე ხანგრძლივი შენახვის ვადა. ამ დაკონსერვებული საკვების მიღება შესაძლებელია შეძენიდან რამდენიმე წლის შემდეგ მშვიდად. დაკონსერვებული თევზის სხვა სახეობების მოხმარება შესაძლებელია წარმოების დღიდან ერთი ან ორი წლის განმავლობაში. შეფუთვის გახსნის შემდეგ ასეთი პროდუქტების შენახვა შესაძლებელია მაცივრის თაროზე ოთხ დღემდე და საყინულეში ორ თვემდე.

ყავისფერი შაქარი

ვარგისიანობის ვადა: განუსაზღვრელი ვადით

rogor6-1685343099.jpg

შაქარი ვერ აიტანს ტენიან გარემოს, ამიტომ ის უნდა ინახებოდეს დახურულ მინის კონტეინერში გრილ, მშრალ ადგილას.

გაყინული მწვანილი

ვარგისიანობის ვადა: 1 წელი

rogor7-1685343176.jpg

ბაღის მწვანილი სწრაფად ხმება და იწყებს ლპობას. მოსავალი რომ არ გაფუჭდეს, შეგიძლიათ მოამზადოთ მომავალი გამოყენებისთვის. ამისათვის ფოთლები წვრილად დაჭერით, შეურიეთ წყალს ან ზეითუნის ზეთს და მოათავსეთ ყინულის მოსამზადებელ ჭურჭელში. ასეთი კუბურები შეიძლება დაემატოს პირველ კერძებს, ჩაშუშულებს, სოუსებს ან ბოსტნეულის სმუზის. გაყინული მწვანილი ინარჩუნებს თავის სასარგებლო თვისებებს მთელი წლის განმავლობაში.

თაფლი

ვარგისიანობის ვადა: განუსაზღვრელი ვადით

rogor8-1685343252.jpg