როგორ მოვამზადოთ უნაზესი პრალინეს შოკოლადის ნამცხვარი გორდონ რამზის რეცეპტით
გააცხელეთ ღუმელი 160°C/325°F/გაზის ნიშნულზე 3. როცა ღუმელი მზად იქნება, მოხალეთ თხილის ფხვნილი ღუმელში დაახლოებით 8-9 წუთის განმავლობაში. გააცივეთ.
ამასობაში ცილა გამოაცალკევეთ კვერცხის გულებისგან. გაადნეთ პრალინი და შავი შოკოლადი წყლის აბაზანაზე.
თასში ათქვიფეთ რიკოტა შაქართან ერთად და დაამატეთ თხილის ფხვნილი. მოასხით გამდნარი შოკოლადი და კვერცხის გული. კარგად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. გადადეთ.
შემდეგ ათქვიფეთ კვერცხის ცილა. დაახლოებით ¼ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ჩაასხით შოკოლადის თხილის ნარევში, სწრაფად ათქვიფეთ და გააჩერეთ 2 წუთი, შემდეგ ნაზად წაუსვით და დაუმატეთ დარჩენილი კვერცხის ცილა.
ცომი გაანაწილეთ პერგამენტის ქაღალდდაფენილ ფორმაში. ქაღალს წაუსვით ცხიმი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 20 წუთის განმავლობაში. მოასხით შოკოლადის მინანქარი, ან უბრალოდ მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი (სურვილისამებრ).
შემდეგ შედგით მაცივარში 4-5 საათით, რომ მთლიანად გამაგრდეს. სუფრასთან მიტანამდე მორთეთ თქვენი არჩეული ხილით (სურვილისამებრ), დაჭერით და მიირთვით.