როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ღვეზელი სატაცურით და ყველით
შეავსეთ დიდი თასი ცივი წყლით და ყინულით. ტაფაში ჩაასხით 2,5 სმ წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ სატაცური და მოხარშეთ 2-დან 5 წუთის განმავლობაში, რაც დამოკიდებულია სატაცურის სისქეზე. გადაწურეთ წყალი და გადაიტანეთ სატაცური ყინულიან თასში, რათა შეწყვიტოს მოხარშვა, გადაწურეთ და გააშრეთ. გააცხელეთ ღუმელი 200°C-მდე.
ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე გააბრტყელეთ 25 სმ x 40 სმ მართკუთხედად, ცომი მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდდაფენილ საცხობ ფირფიტაზე და დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. შედგით ცომი ღუმელში და გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში. ცოტა გააგრილეთ.
ამასობაში თასში აურიეთ ორივე ყველი, ხახვი, კვერცხის გული, რძე, მუსკატის კაკალი, დაამატეთ ცოტა მარილი და პილპილი. ყველის ნარევი თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე, თითოეულ კიდეზე დატოვეთ 2,5 სმ. სატაცურს მოაყარეთ ზეითუნის ზეთი, 1/4 ჩ.კ. მარილი და პილპილი გემოვნებით. ღვეზელს ზემოდან დაალაგეთ სატაცური და შედგით ღუმელში. გამოაცხვეთ ღვეზელი ოქროსფერამდე, 15-20 წუთის განმავლობაში. ზემოდან მოაყარეთ ლიმონის ცედრა.