როგორ შევღებოთ კვერცხები სააღდგომოდ ბუნებრივი საღებავებით - rogor.ge

როგორ შევღებოთ კვერცხები სააღდგომოდ ბუნებრივი საღებავებით

ხახვის კანი სააღდგომო კვერცხების შეღებვის მარტივი, იაფი და რაც მთავარია ბუნებრივი საშუალებაა. მისი დახმარებით შეგიძლიათ მიიღოთ საღებავები ღია ყავისფერიდან შოკოლადის ფერამდე. ჩრდილი დამოკიდებულია ხახვის ქერქის რაოდენობასა და მრავალფეროვნებაზე. ასე რომ, წითელი ხახვის კანი აძლევს მეწამულ ელფერს.

1-1680515424.jpg

რა დაგჭირდებათ:

  • ხახვის კანი. მინიმუმ ათეული კვერცხი - მჭიდროდ შეფუთული ნახევარლიტრიანი ქილა. რაც მეტია, მით უფრო მდიდარი იქნება ფერი;
  • წყალი;
  • 1 სუფრის კოვზი სუფრის მარილი;
  • ქაღალდის პირსახოცები და ცოტა მცენარეული ზეთი;

როგორ შევღებოთ კვერცხები

კვერცხები გამოიღეთ მაცივრიდან და კარგად გარეცხეთ. ისინი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე, ასე რომ ცოტა ხნით გააჩერეთ. ამ დროს ტაფაში ჩადეთ ხახვის კანი. უმჯობესია აიღოთ პატარა ჭურჭელი და კვერცხები ნაწილებად შეღებოთ ისე, რომ ხახვის ხსნარი გაჯერებული იყოს. ნახარშს დაასხით მდუღარე წყალი. წყალი მთლიანად უნდა ფარავდეს კვერცხებს.

დადგით მაღალ ცეცხლზე და ადუღეთ 40 წუთის განმავლობაში. ასევე შეგიძლიათ ჯერ შეავსოთ ქერქი ცივი წყლით, გააჩეროთ რამდენიმე საათი და შემდეგ ადუღოთ 10-20 წუთი. როცა კვერცხები გათბება, ფრთხილად მოათავსეთ ტაფაში მარილთან ერთად. მარილს უმატებენ, რომ მომზადებისა და შეღებვის დროს კვერცხები არ გაიბზაროს. ზოგჯერ ხსნარი წინასწარ არის გაფილტრული. სინამდვილეში, ტაფაში ქერქის არსებობა ან არარსებობა არ მოქმედებს ამაზე.

მოხარშეთ კვერცხები ხახვის კანში 20 წუთის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს მოხარშავთ, მით უფრო მდიდარი იქნება ფერი. შეღებილი კვერცხები დადეთ ქაღალდის პირსახოცზე და როცა გაცივდება, თითოეულს მცენარეულ ზეთში დასველებული მარლა წაუსვით. ეს მისცემს საღებავს ბზინვარებას. შეგიძლიათ დაამატოთ ჭარხალი, უფრო წითელი ფერის მისაღებად.

2-1680515440.jpg

როგორ შეღებოთ კვერცხები სხვა ბუნებრივი საღებავებით

ხახვის ქერქის გარდა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა ბუნებრივი საღებავები. ისინი საუკეთესოა თეთრი კვერცხების შესაღებად.

3-1680515460.jpg

რა დაგჭირდებათ:

  • კურკუმა , მოცვი, ჭარხალი, ისპანახი ან წითელი კომბოსტო;
  • წყალი;
  • სუფრის კოვზი ძმარი 9% და ცოტა მცენარეული ზეთი.

როგორ შევღებოთ კვერცხები

გახეხეთ საკვები, შეავსეთ წყლით და ადუღეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. დეკორქცია შეიძლება გაწუროთ ან დარჩეს ისე, როგორც არის. ამ უკანასკნელ შემთხვევაში, კვერცხები დაიშლება. დეკორქციას დაუმატეთ ძმარი.

მოაყარეთ მოხარშული კვერცხები და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი ან სანამ სითხე მთლიანად არ გაგრილდება. რაც უფრო დიდხანს შეიწოვება კვერცხები, მით უფრო მდიდარი იქნება ფერი. შეგიძლიათ მაცივარში ღამითაც კი გააჩეროთ.ფერადი კვერცხები რომ გაბრწყინდეს, შეგიძლიათ მცენარეულ ზეთში დასველებული მარლით გაწმინდოთ.

ჭარხალი აძლევს კვერცხებს ვარდისფერ ელფერს, ისპანახი მწვანეს და წითელი კომბოსტო - ლურჯს. სხვათა შორის, წითელი კომბოსტოსგან ორი ფერის მიღებაც კი შეიძლება. თუ მას ძმარს არ დაუმატებთ, მაშინ კვერცხები მეწამულ-ჟოლოსფერი გახდება.