როგორ მოვამზადოთ კულიჩი მრავალწლიანი საფირმო რეცეპტით
თასში აურიეთ საფუარი, შაქარი, თბილი რძე და ფქვილის ნაწილი (100 გრ), კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დააფარეთ საკვები ცელოფანი, ან პირსახოცი და დადგით ცომი თბილ ადგილას, 30-50 წუთის განმავლობაში. ცომი კარგად უნდა გაფუვდეს და 3-4-ჯერ გაიზარდოს.
მიქსერის თასში (ან დიდ თასში) აურიეთ გულები, მთლიანი კვერცხი და შაქარი. ათქვიფეთ მიქსერით ძალიან ჰაეროვანი და მოცულობითი ქაფის მიღებამდე. დაუმატეთ არაჟანი და გამდნარი (არა ცხელი) კარაქი, აურიეთ. მიღებულ ცომს დაუმატეთ 250 გრ ფქვილი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ცომი თხევადი იქნება, როგორც ოლადებისთვის.
ამ დროს ცომი უკვე ამოსული იქნება. შეაერთეთ ორივე ცომი და აურიეთ. დააფარეთ თასს ცელოფანი ან პირსახოცი და დადგით თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში. როცა ცომი ამოვა, დაუმატეთ დარჩენილი ფქვილი (+/- 200გრ) და კარგად აურიეთ.
შემდეგ მოდის ქიშმიში ან სხვა ჩირი. ისინი წინასწარ უნდა გაირეცხოს, შეგიძლიათ დაასხით ცხელი წყალი, თუ ისინი ძალიან მაგარია. ასევე შეგიძლიათ წინასწარ დაასველოთ ალკოჰოლში, წვენში ან ძლიერ ჩაიში. ქიშმიში გააშრეთ და დაუმატეთ მთლიან მასას.
ყველაფერს კარგად ვურევთ, ცომი გამოდის ნაზი, არა სქელი. ახლა 1/3-ით ჩადეთ ქაღალდის ფორმებში და დადგით თბილ ადგილას 30-40 წუთის განმავლობაში.
ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 C-მდე (დაახლოებთ 25-30 წუთი დასჭირდება). გააცივეთ და გააფორმეთ სურვილისამებრ.