როგორ მოვამზადოთ "ცისარტყელას გალაქტიკის" სტაფილოს ნამცხვარი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ "ცისარტყელას გალაქტიკის" სტაფილოს ნამცხვარი

დავიწყოთ Rainbow Galaxy Carrot Cakes-ის შიგთავსით. უბრალოდ უნდა აურიოთ ყველა ინგრედიენტი, მოათავსოთ საცხობ ფორმაში და გამოაცხოთ ღუმელში. ასე რომ, პირველ რიგში, მოამზადეთ სტაფილო.

rogor1-1678866569.jpg

აიღეთ 1/2 კგ ან 500 კგ ახალი სტაფილო, კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყალში და გააშრეთ სამზარეულოს პირსახოცით.

გაფცქვენით ისინი ბოსტნეულის გამწმენდი/კარტოფილის საფცქვნელით. მოაჭერით ორივე ბოლო დანით, როგორც ნაჩვენებია.

გახეხეთ სტაფილო სახეხით გამოყენებით. გახეხილი სტაფილო გადაიტანეთ თასში.

გახეხილ სტაფილოს დაუმატეთ 30 გრ ან 3 ს.კ. სავსე დარბილებული დამარილებული კარაქი, ის აბალანსებს შიგთავსის სიტკბოს. ამას დაუმატეთ 4-5 კარდამონი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცოტაოდენი კარდამონის ფხვნილიც). დაატკბეთ შიგთავსი 1/2 ჭიქა ან 100 გრ შაქრის პუდრის დამატებით. შემდეგ დაამატეთ 1/2 ჭიქა ან 100 მლ რძე. კარგად აურიეთ (არაუშავს, თუ კარაქი რძესთან ერთად არ იხსნება, როცა გამოაცხობთ, ის ავტომატურად ერთდება.

rogor3-1678872782.jpg

მიქსერის მასა გადაიტანეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში ან ნამცხვრის ფორმაში. გააცხელეთ ღუმელი 10 წუთის განმავლობაში 180 გრადუს ცელსიუსზე. გამოაცხვეთ სტაფილოს მიქსი 60 წუთის განმავლობაში 200 გრადუს ცელსიუსზე. ამოიღეთ და გააცივეთ.

rogor3-1678872882.jpg

შიგთავსის გაგრილების შემდეგ ამოიღეთ 10 გრამი სტაფილოს ნაზავი და მისგან ხელებით მოამზადეთ ქლიავის ზომის ბურთულები. გადააფარეთ პარკი და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.

rogor1-1678872980.jpg

ბურთულებს გააბრტყელებთ ქოქოსის ფანტელებზე ისე, რომ ზედმეტად გამოცხობისას არ დაიშალოს. თუ ქოქოსი არ მოგწონთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბისკვიტის ნამსხვრევები ან დაქუცმაცებული ვაფლი.

rogor1-1678873253.jpg

ბურთულების დამზადების შემდეგ, ბრტყელ თეფშზე დაყარეთ გახეხილი გამომშრალი ქოქოსი. გააბრტყელეთ ბურთულები მშრალ დაქუცმაცებულ ქოქოსზე ისე, რომ ბურთულები ყველა მხრიდან თანაბრად დაიფაროს გახეხილი ქოქოსით. ბურთულები დადეთ სუფთა თეფშზე, გადააფარეთ პარკი, ან ფოლგის ქაღალდი და შედგით მაცივარში ერთი საათით.და Voila, Rainbow Galaxy სტაფილოს ნამცხვრების შიგთავსი მზად არის!

გადავიდეთ რეცეპტის შემდეგ ნაწილზე, დროა მოვამზადოთ წყლის ცომი. წყლის ცომს მოსაზელად წყალი სჭირდება და აქედან მოდის სახელი!

ამისთვის აიღეთ 90 გრამი ან 3/4 ჭიქა ფქვილი თასში. ამას დაუმატეთ 10 გ ან 1,5 ს/კ. შაქრის ფხვნილი. შემდეგ დაამატეთ 30 გრ ან 2 ს/კ. დარბილებული და დამარილებული კარაქი (თუ უმარილო კარაქს იყენებთ, დაამატეთ ცოტა მარილი ნამცხვრის სიტკბოს დასაბალანსებლად). გამოიყენეთ სილიკონის ბრტყელი სპატულა, რომ დააკავშიროთ ყველაფერი. დასრულების შემდეგ, გააკეთეთ პატარა ხვრელი ნაზავის ცენტრში, როგორც ნაჩვენებია, ჩაასხით დაახლოებით 32 მლ წყალი ხვრელში. მიღებული მასა ხელებით აურიეთ და მოზილეთ ცომის სახით. ამ ცომისგან ბურთი გააკეთეთ და დაასვენეთ.

rogor1-1678873374.jpg

რეცეპტის შემდეგი ნაწილი არის ზეთის ცომის მომზადება. აქ ჩვენ გვჭირდება ზეთი მოსაზელად, აქედან მოდის სახელი.

აიღეთ დაახლოებით 85 გრ ან 1/2 ჭიქა ფქვილი მიქსერის თასში. დაუმატეთ 27 მლ ნებისმიერი მსუბუქი არომატის ზეთი (მცენარეული ზეთი). ნარევი კარგად აურიეთ. მიღებული მასა მოზილეთ რბილ ერთგვაროვან ცომს.დაასვენეთ.

rogor1-1678873438.jpg

ზეთის ცომი დადეთ ბრტყელ ზედაპირზე (საჭრელი დაფა). გააკეთეთ პატარა ცილინდრული ფორმა, როგორც ნაჩვენებია ზეთის ცომით. ზეთის ცომი უხეშად გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად. ამისათვის გამოიყენეთ ბასრი დანა ან ცომის საფხეკი.

rogor1-1678873484.jpg

ახლა მოდის ზეთის ცომის ნაწილებში ფერების დამატების სახალისო ნაწილი. აირჩიე შენი საყვარელი ფერები ამისთვის (მაგ. ცისარტყელასთან დაკავშირებული ფერები: ლურჯი, მწვანე, ყვითელი და ვარდისფერი). თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფერების მეტი წვეთი თქვენი სურვილის მიხედვით.

rogor1-1678873541.jpg

აიღეთ 4 კბილის ჩხირი. სათითაოდ ჩააწეთ კბილის ჩხირები გელის საკვებ ფერებში და დაასხით ფერები (თითოეული 1 პატარა წვეთი) ცომის ნაწილებზე, როგორც ნაჩვენებია. სათითაოდ მოვზილოთ ცომი ისე, რომ ყველა ფერი თანაბრად აირიოს.

რჩევა: დაიბანეთ ხელები ყოველ ჯერზე ერთ ფერთან შეხების შემდეგ, წინააღმდეგ შემთხვევაში ფერები შეიძლება ერთმანეთში აირიოს. ჩამოაყალიბეთ 4 ცალკეული ცილინდრული ფორმა, რომელსაც აქვს 4 განსხვავებული ფერი, როგორც ნაჩვენებია. თითოეული ცილინდრი გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად, როგორც ნაჩვენებია. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ პატარა ბურთულებად (სულ 3 ბურთულა თითოეული ფერის) და გააჩერეთ.

აიღეთ წყლის ცომის ბურთი და დადეთ ბრტყელ ზედაპირზე. ჩამოაყალიბეთ მისგან ცილინდრული ფორმა, როგორც ნაჩვენებია. წყლის ცომი გაყავით 3 თანაბარ ნაწილად, როგორც ნაჩვენებია. დაჭრილი ნაწილები გააბრტყელეთ 3 ბურთულად, როგორც ნაჩვენებია.

rogor1-1678873638.jpg

აიღეთ წყლის ცომის ერთი გაბრტყელებული ნაწილი და დადეთ დაფაზე. ოდნავ დააჭირე მას ხელებით. აიღეთ რულეტი და გააბრტყელეთ ცომი, როგორც ნაჩვენებია, დაახლოებით რადიუსით. 5 სმ. მოათავსეთ თითოეული ფერადი ზეთის ცომის ბურთულების ერთი ნაწილი, როგორც ნაჩვენებია (გამოიყენეთ სხვადასხვა ფერები) ბრტყელი წყლის ცომის ცენტრში.შეღებილ ზეთის ცომის ბურთულებს დააფარეთ წყლის ცომის ბოლოები. ბოლოები კარგად შეკარით და მისგან დიდი ბურთი ჩამოაყალიბეთ. გაიმეორეთ ცომის ნაწილების ყველა ნაწილისთვის.

rogor1-1678873734.jpg

rogor1-1678873771.jpg

აიღეთ შერეული ცომის დიდი ბურთი, რომელიც ადრე გავაკეთეთ და მოათავსეთ გასაბრტყელებელ დაფაზე. გააბრტყელეთ ის რაც შეიძლება მეტი ჰორიზონტალურად, როგორც ნაჩვენებია. აიღეთ გაბრტყელებული ცომის ერთი ბოლო და დაიწყეთ მისი გაბრტყელება დიაგონალზე მეორე ბოლოში. გააკეთეთ მისგან თხელი ცილინდრული ფორმა.

ცომს კიდევ ერთხელ გავაბრტყელებთ, რომ მეტი ფენა გავაკეთოთ.

გააბრტყელეთ ცილინდრი მის სიგრძეზე დასაბრტყელებელი ჯოხით. გააკეთეთ პატარა ცილინდრი, რომელსაც ბოლოებში სპირალური ფორმა აქვს.

rogor1-1678873904.jpg

მოათავსეთ ცილინდრი საჭრელ დაფაზე მისი სიგრძით დაფისკენ. ბასრი დანის დახმარებით თითოეული ცილინდრი დავჭრათ 2 თანაბარ ნაწილად. თქვენ შეგიძლიათ იხილოთ მრავალი ფენა ამოჭრილი ნაწილების ბოლოებისკენ. ეს შექმნის ჩვენი ნამცხვრების საფარს და მისცემს მათ უნიკალურ იერს.

rogor1-1678873949.jpg

მოათავსეთ ფენიანი ცილინდრის ერთი ნაწილი დაფაზე. ხელისგულებით ნაზად დააჭირეთ მათ დაფის თავზე. შემდეგ დაიწყეთ მისი გაბრტყელება მოძრავი პინის გამოყენებით, რათა ჩამოაყალიბოთ წრიული საფარი რადიუსით დაახლ. 6 სმ. დასრულების შემდეგ, გადააბრუნეთ საფარი ფენიანი ნაწილის უკან.

rogor1-1678873990.jpg

სტაფილოს ბურთულები, რომლებიც ადრე გავაკეთეთ, ამოვიღეთ მაცივრიდან. მოათავსეთ ერთი სტაფილოს ბურთი ბრტყელი ცომის ცენტრში. ბურთის ყველა მხრიდან გადააფარეთ ცომის საფარი, როგორც ნაჩვენებია და კარგად მოუკარით პირი. გადაატრიალეთ ბურთი და მზად არის გამოსაცხობად. გაიმეორეთ ყველა ნაწილისთვის.

rogor1-1678874123.jpg

შენიშვნა: სპირალური ბურთულების დამზადებისას დარწმუნდით, რომ ცომის სპირალის ცენტრი შიგთავსის ცენტრშია.

აიღეთ საცხობი უჯრა და ზემოდან მოაყარეთ პერგამენტის ქაღალდი ან კარაქის ქაღალდი.ზემოდან მოათავსეთ სპირალური ბურთულები. გამოაცხვეთ ბურთულები 160 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში (180 გრადუსი 10 წუთის განმავლობაში).

rogor1-1678874186.jpg

rogor1-1678874217.jpg

გემრიელად მიირთვით!

წყარო: instructables.com